Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας: Πυρκαγιά μέσα στα σπίτια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 16:57 Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας: Πυρκαγιά μέσα στα σπίτια

Για έργο εμπρηστών κάνουν λόγο οι κάτοικοι…

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:30’ περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης (11/9) στο Νέο Μοναστήρι του Δήμου Δομοκού.

Οι φλόγες ξεπήδησαν 50 μέτρα από τα σπίτια και την εκκλησία που βρίσκεται στο δρόμο για Φάρσαλα και λίγο πιο μακριά από το πανέμορφο δασύλλιο της Αρχαίας Πρόερνας.

Ευτυχώς κάτοικος της περιοχής είδε εγκαίρως τον καπνό και ειδοποίησε τον Αντιδήμαρχο Νίκο Καλημέρη κι αυτός με τη σειρά του την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο ίδιος μαζί με έναν διερχόμενο οδηγό και κατοίκους του χωριού, ξεκίνησαν την προσπάθεια να καθυστερήσουν τις φλόγες που έκαιγαν ήδη χαμηλή βλάστηση.

Στο 10λεπτο έφτασαν και δύο οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Δομοκού που κατάφεραν να την προλάβουν πριν γίνει πολύ επικίνδυνη, αφού ήταν μεταξύ σπιτιών και "πλούσιας" δασικής έκτασης.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για έργο εμπρηστή. Είναι η δεύτερη φορά φέτος που προσπαθούν να κάψουν το μέρος…», καταγγέλλει στο LamiaReport ο κ. Καλημέρης που ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σημείο. «Το συγκεκριμένο μέρος έχει γίνει επανειλημμένα στόχος εμπρηστών χωρίς μέχρι τώρα να το έχουν καταφέρει», συμπληρώνει ο Αντιδήμαρχος που κάνει έκκληση στους κατοίκους του Νέου Μοναστηρίου για τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης. «Πρέπει να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας αλλά και το φυσικό πλούτο. Βρισκόμαστε επίσης σε ένα μέρος με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και μόνο έτσι μπορούμε να τον διαφυλάξουμε. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους Πυροσβέστες του ΠΚ Δομοκού για την άμεση αντίδραση και την πολύτιμη συμβολή τους. Χρειάζεται όμως να δούμε την ενίσχυση της υπηρεσίας τους που είναι επιφορτισμένη με έναν  δύσκολο και μεγάλο σε έκταση τόπο», προσθέτει ο κ. Καλημέρης.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η πυρκαγιά πρόλαβε να κάψει δύο στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ την τελευταία στιγμή σώθηκαν μελίσσια που ήταν τοποθετημένα στο σημείο.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε από τη σελίδα του στο Facebook ο κ. Καλημέρης: