Στους δρόμους μαθητές και γονείς του 9ου Γυμνασίου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 14:45 Στους δρόμους μαθητές και γονείς του 9ου Γυμνασίου Λαμίας

Παράσταση διαμαρτυρίας σε Δήμαρχο και Περιφερειακή Διευθύντρια…

Με πορεία στους δρόμους της Λαμίας και συγκεκριμένα από το σχολείο τους μέχρι το Δημαρχείο στην πλατεία "Καράβι" και από κει στην Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης, γονείς και μαθητές του 9ου Γυμνασίου, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συστέγαση με το Ειδικό Εργαστήριο (ΕΕΕΕΚ) Φθιώτιδας.

Αντί μαθήματος οι μαθητές επέλεξαν την πορεία διαμαρτυρίας και μαζί με τους γονείς τους βρέθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου, προκειμένου να του καταθέσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται με αυτή τη «συγκατοίκηση».

«Ως Δημοτική Αρχή παραλάβαμε μία διαμορφωμένη κατάσταση…», ήταν η απάντηση του Δημάρχου που παρέπεμψε στους υπεύθυνους της Εκπαίδευσης, τις αποφάσεις και τις εισηγήσεις των οποίων υλοποιεί ο Δήμος.

Και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας όμως οι διαμαρτυρόμενοι δεν βρήκαν λύση, καθώς η Περιφερειακή Διευθύντρια Ελένη Μπενιάτα παρέπεμψε στην Υπουργική Απόφαση την οποία και ακολουθούν. Ειδικά για την τρέχουσα περίοδο η κα Μπενιάτα δεν άφησε κανέναν περιθώριο για αλλαγή, προβληματίστηκε ωστόσο κι εκείνη από τα αριθμητικά δεδομένα, καθώς συνωστίζονται πλέον πολλά παιδιά στο 9ο ενώ όπως είπε τα όμορα σχολεία είναι σχεδόν άδεια.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαμιέων, της Περιφερειακής Διευθύντριας και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ηλία Χονδραλή:

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση