Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μάθε Πρώτες Βοήθειες …» Μπορεί να σώσεις μια ζωή!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 10:55 «Μάθε Πρώτες Βοήθειες …» Μπορεί να σώσεις μια ζωή!

«Η Περιφέρεια στηρίζει και θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες δράσεις...», δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης.

Το Παράρτημα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, διοργάνωσε στην πόλη της Λαμίας διήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Το μήνυμα της φετινής χρονιάς ήταν: «Όλοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πρώτες Βοήθειες και να σώζουν ζωές, ανεξάρτητα από την προσωπική ή την κοινωνική τους κατάσταση».

Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα από τα στα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι η σπουδαιότητα γνώσης των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει κάποια ζωή.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης, ο οποίος μίλησε για τόνισε τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο και δήλωσε αρωγός σε τέτοιες δράσεις.

Δείτε το βίντεο: