Μπήκε λουκέτο στην πιτσαρία του οξύθυμου ιδιοκτήτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 11:08 Μπήκε λουκέτο στην πιτσαρία του οξύθυμου ιδιοκτήτη

Ένα μήνα θα μείνει κλειστό…

Στη σφράγιση της πιτσαρίας στον Πλατανιά, όπου στις 8 Αυγούστου σημειώθηκε επίθεση σε 61χρονο εφοριακό κατά τη διάρκεια ελέγχου για έκδοση αποδείξεων, προχώρησε την περασμένη Πέμπτη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η σφράγιση έγινε με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή και θα έχει χρονική διάρκεια ενός μήνα έως τις 12 Οκτωβρίου.

Το λουκέτο μπήκε ως μέτρο για τη βιαιοπραγία καθώς ο ελεγκτής είχε τραυματιστεί στο χέρι.

Το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου είχε σχηματίσει δικογραφία κατά του 59χρονου ελεύθερου επαγγελματία που ευθυνόταν για την επίθεση για πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης και για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Η ΑΑΔΕ από την πλευρά της ενημέρωνε για την επίθεση ότι την ώρα που ο 61χρονος ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου για να επιβάλει πρόστιμα σε ιδιοκτήτρια πιτσαρίας, ο άνδρας της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι και προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα και στην 59χρονη εφοριακό που ήταν παρούσα στον επιτόπιο έλεγχο. Η γυναίκα εφοριακός απέφυγε την επίθεση, αλλά ο ελεγκτής υπέστη κάταγμα στην ωλένη και πήγε στο Νοσοκομείο.

Επρόκειτο για το δεύτερο επεισόδιο σε βάρος εφοριακού που είχε προκληθεί πανελλαδικά το καλοκαίρι. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ επισκέφτηκε τον Βόλο για να δει από κοντά τον εφοριακό υπάλληλο που είχε πέσει θύμα της επίθεσης και σε δηλώσεις του είχε ανακοινώσει αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου.

Η σφράγιση του καταστήματος πάντως επιβλήθηκε με βάση τον νόμο 2523/1997 που αναφέρεται στις περιπτώσεις παρεμπόδισης φορολογικού ελέγχου με χρήση βίας και σε φορολογικές παραβάσεις.

Πηγή: taxydromos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση