Διαμαρτυρία των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:15 Διαμαρτυρία των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Λαμίας

Δεν υποχωρούν τα παιδιά – μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λαμίας ζητώντας οι υπεύθυνοι να δουν ότι οι λόγοι που διαμαρτύρονται για τη συστέγαση με το Ειδικό Εργαστήριο είναι αντικειμενικοί και έχει να κάνει με τον περιορισμό των χώρων τους και την ασφάλεια της παρουσίας τους εκεί.

Ζητούν, όπως αναφέρουν και στην επιστολή τους που δημοσιεύουμε, «ίσες συνθήκες εκπαίδευσης όπως ισχύει σε όλα τα δημόσια σχολεία».

Διαβάστε την επιστολή – διαμαρτυρία του 15μελούς συμβουλίου που εκπροσωπεί το σύνολο των μαθητών:

«Σας γράφουμε αυτό το κείμενο προκειμένου να σας αναφέρουμε την δυσαρέσκεια μας,από την πλευρά του 15μελούς του σχολείου, λόγω της απόφασης της συστέγασης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ με το Γυμνάσιό μας .

Αναλυτικά, το κτήριο αποτελούνταν από 2 ορόφους για χρήση του 9ου Γυμνασίου. Όμως, με την μεταστέγαση του ειδικού επαγγελματικού εργαστηρίου, το σχολείο μας μεταφέρεται στο 2οόροφοκαθώς ο 1οςόροφος θα διατεθεί στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ . Επομένως αυτό δημιουργεί άμεσα προβλήματα στο σχολείο μας.

Αρχικά το κυριότερο από αυτά είναι η ασφάλειά μας. Θα κατεβαίνουμε 261 μαθητές από μια  μικρή σκάλα του δευτέρου ορόφου. Δεύτερον εξίσου σημαντικό είναι οι αίθουσες για μάθημα του σχολείου καθώς είναι περιορισμένες. Τρίτον δεν υπάρχουν εργαστήρια Φυσικής, Χημείας, Καλλιτεχνικών, Τεχνολογίας και Βιβλιοθήκη όπως αρμόζει να έχει κάθε σχολείο. Τέλος ο χώρος του προαυλίου μας και οι χώροι άθλησης έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Συμπερασματικά ως 15μελες κρίναμε ότι αυτές οι συνθήκες δεν ταιριάζουν σε μαθητές καθώς δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι και αίθουσες για τις εκπαιδευτικές μας ανάγκες. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο πέρα από το δικαίωμα ίσων συνθηκών εκπαίδευσης όπως ισχύει σε όλα τα Δημόσια Σχολεία της Χώρας.  Έτσι σας ανακοινώνουμε, πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε αποχή μέχρι να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com