Πυροβολούσαν άσκοπα στον αέρα με κλεμμένο όπλο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 08:17 Πυροβολούσαν άσκοπα στον αέρα με κλεμμένο όπλο

Χειροπέδες σε πέντε Ρομά για διάφορες κατηγορίες του Ποινικού Κώδικα…

Μια καταγγελία για άσκοπους πυροβολισμούς οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς με την συνδρομή των συναδέλφων τους του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, του Αστυνομικού Τμήματος Αλίαρτου και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, να συλλάβουν πέντε άτομα.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες Ρομά ηλικίας 49, 25, 36 και 48 ετών, καθώς και μία 50χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες περιοίκων, για άσκοπους πυροβολισμούς από το εσωτερικό οικίας στην ανωτέρω περιοχή.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε σπίτι όπου διαμένουν ο 49χρονος και ο 25χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του τον Δεκέμβριο του 2014 στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Για την ανωτέρω κλοπή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου Έλληνα.

Επιπλέον, από το ανωτέρω σπίτι, κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε 50 κυνηγετικά φυσίγγια και από τον αύλιο χώρο αυτού, εντός γλάστρας, ένας κάλυκας από πυροδοτημένο κυνηγετικό φυσίγγιο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατελήφθησαν η 50χρονη, ο 36χρονος και ο 48χρονος, να έχουν εγκατασταθεί σε αυτοσχέδια παραπήγματα, εντός δημοτικών και ιδιωτικών χώρων, άνευ σχετικής αδείας από αρμόδια Αρχή, καθώς και για άλλες παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση