Εκτύπωση αυτής της σελίδας

9ο Γυμνάσιο Λαμίας: Παραμένει το αδιέξοδο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 12:09 9ο Γυμνάσιο Λαμίας: Παραμένει το αδιέξοδο

Οι μαθητές απέρριψαν πρόσκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας για συζήτηση στο γραφείο της και της ζήτησαν να τα πουν στο σχολείο τους όπου υπάρχουν και τα προβλήματα για τα οποία απέχουν.

Μία ακόμη ημέρα χωρίς να φαίνεται αλλάζει η κατάσταση με το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη λειτουργία του κτιριακού συγκροτήματος που θα πρέπει να φιλοξενήσει το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας και το Ειδικό Εργαστήριο Φθιώτιδας.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, μετά την ανακοίνωση – διαμαρτυρία των παιδιών του 15μελούς του 9ου Γυμνασίου, κάλεσε τους μαθητές στο γραφείο της σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 10:00’ το πρωί με την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητοί μαθητές,

με αφορμή τη σημερινή σας επιστολή, σας προσκαλούμε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Αρκαδίου 8, στον 3ο όροφο, για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που σας απασχολούν. Σεβόμαστε απόλυτα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας σε ό,τι αφορά στην ασφάλειά σας, όπως και την επιθυμία σας να υπάρχουν στο σχολείο σας εξοπλισμένα εργαστήρια και βοηθητικοί χώροι που είναι και δική μας επιθυμία και επιδίωξη. Πιστεύοντας ότι όλα τα θέματα - και πολύ περισσότερο τα θέματα που αφορούν τη φοίτησή σας - είναι ιδιαίτερα σημαντικά και λύνονται με διάλογο και επιχειρήματα, σας καλούμε σε συνάντηση αύριο Παρασκευή 20-9-2019 και ώρα 10:00».

Η απάντηση που έλαβε αναφέρει τα παρακάτω:

«Αξιότιμη κ. Μπενιάτα

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκλησή σας. Θεωρούμε πως είναι αδύνατο να σας επισκεφτούμε, διότι τα προβλήματα υπάρχουν στο κτήριο του σχολείου μας και όχι στο γραφείο σας. Γι’ αυτόν τον λόγο σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στον χώρο του σχολείου μας σήμερα ημέρα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα που είχαμε την συνάντηση στο γραφείο σας. Επίσης στην συνάντηση αυτή θεωρούμε σωστό πως πρέπει να παραβρίσκονται εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας».