Αφαιρέθηκε η επιμέλεια βρέφους από τοξικομανή μητέρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 09:34 Αφαιρέθηκε η επιμέλεια βρέφους από τοξικομανή μητέρα

Δράμα από τα πρώτα λεπτά της ζωής του…

Εισαγγελική παρέμβαση έγινε σύμφωνα με τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», προκειμένου να αφαιρεθεί η επιμέλεια του βρέφους, που γεννήθηκε από ναρκομανή μητέρα στις 31 Αυγούστου, στο Νοσοκομείο Βόλου και να δοθεί πιθανότατα σε μέλη του συγγενικού της περιβάλλοντος. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κίνησε τις διαδικασίες να δοθεί η επιμέλεια του βρέφους πιθανότατα στους παππούδες του (γονείς της μητέρας του), αφού φυσικά προηγηθεί σχετική έρευνα των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι, που γεννήθηκε πρόωρα στη Μαιευτική Κλινική του Αχιλλοπούλειου και του οποίου η 24χρονη μητέρα του ζητούσε από τον σύντροφό της να της δώσει τη δόση της, για να τα βγάλει πέρα και τελικά γέννησε με τη χορήγηση μεθαδόνης. Προσβεβλημένη από ηπατίτιδα η 24χρονη είχε γεννήσει ένα κοριτσάκι μόλις 1.600 γραμμαρίων, με καισαρική, το οποίο παρουσίαζε στερητικά σύνδρομα.

Το παιδί μετά τη γέννα μεταφέρθηκε στη μονάδα των πρόωρων και από εκεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Το βρέφος παρά τα αρχικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, φέρεται να είναι καλά στην υγεία του.

Τα μωρά που εγκαταλείπονται ή που η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου αξιολογεί ότι δε μπορούν επιστρέψουν στη φυσική τους οικογένεια καταλήγουν στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», όπου μπορούν να μείνουν μέχρι την ηλικία των 5 ετών και είτε να επιστρέψουν στο οικογενειακό περιβάλλον, είτε να υιοθετηθούν.

Πηγή: e-thessalia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση