Λύση στο χρόνιο πρόβλημα των οφειλών στο Δήμο ψάχνει ο Καραΐσκος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 10:21 Λύση στο χρόνιο πρόβλημα των οφειλών στο Δήμο ψάχνει ο Καραΐσκος

Συστήνεται Γραφείο Εμπλοκών και Καθυστερήσεων για εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις…

Γραφείο Εμπλοκών και Καθυστερήσεων που θα μπορεί εξωδικαστικά να επιλύει υποθέσεις σε περιπτώσεις οφειλών, συστήνεται με πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου.

Έχοντας ως στόχο να τακτοποιήσει ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί δεκάδες επαγγελματίες, αλλά και την είσπραξη οφειλών που έχουν εμπλακεί σε πολύχρονες δικαστικές διαμάχες, η πρόταση του Δημάρχου στην «πρώτη» συνεδρίασή της Οικονομικής Επιτροπής, έτυχε της ευρείας αποδοχής των μελών. Άλλωστε ομόφωνα υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να ασκηθούν ένδικα μέσα σε βάρος δημοτών που δικαιώθηκαν πρωτοδίκως στα Δικαστήρια.

Το Γραφείο Εμπλοκών και Καθυστερήσεων θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία την οποία και θα συμβουλεύεται στην προσπάθεια εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών.

Η πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής κύλησε μέσα σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων δύο ακόμη παρατάξεων που βάσει νόμου δεν εξέλεξαν μέλος σε αυτή.

Πρόταση στην επιτροπή κατέθεσε και ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας και πρώην πρόεδρος της, Γιάννης Ρούλιας για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων κάθε Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, πρόταση που έγινε αποδεκτή από το σύνολο των μελών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση