Σήμερα στον Εισαγγελέα, αύριο στο Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 17:15 Σήμερα στον Εισαγγελέα, αύριο στο Υπουργείο Παιδείας

«Μονόδρομος η προσωρινή λύση» για τη συστέγαση 9ου Γυμνασίου και ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας…

Η συνεχιζόμενη αποχή των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Λαμίας και η καθυστέρηση εκτέλεσης της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει τη συστέγασή τους με τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Φθιώτιδας, αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής (24/9) μεσημεριανής συνάντησης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, Γιώργου Πέτρου με εκπροσώπους της Εκπαίδευσης και του Δήμου.

Ο Εισαγγελέας διατύπωσε την θέση ότι πρέπει επιτέλους να μπουν τα παιδιά και πάλι στις αίθουσες διδασκαλίας και άκουσε όσα είχαν να του πουν οι φορείς που εμπλέκονται θεσμικά.

Από την άλλη οι φορείς της Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διευθύντρια Ελένη Μπενιάτα και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Σπύρος Πιλιτζίδης, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου και του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα παιδείας Θανάση Παπαχρήστου, κατέθεσαν τη «μοναδική ρεαλιστική λύση» που μπορεί να δοθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, είναι μονόδρομος φέτος η συστέγαση των δύο σχολείων και του χρόνου να υπάρξει απαρέγκλιτη δέσμευση ότι το ΕΕΕΕΚ θα μετακινηθεί σε μόνιμη δική του στέγη, είτε δημόσια είτε ιδιωτική. Ουσιαστικά όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί η πραγματική σημασία της λέξης «προσωρινά» και η συγκεκριμένη κατάσταση να δώσει τη λύση μόνο για φέτος.

Σημειώνουμε επίσης ότι το βελτιωμένο σχέδιο «συγκατοίκησης» περιλαμβάνει – προσωρινά - και τη χρησιμοποίηση από τα παιδιά του 9ου Γυμνασίου, δύο αιθουσών του 6ου Λυκείου που τώρα εξυπηρετούν τη διανομή βιβλίων και υλικού.

Αυτή είναι και η μοναδική λύση που φαίνεται στον ορίζοντα και δύσκολα μπορεί να αλλάξει κάτι και από την επικείμενη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων πλευρών με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Το ραντεβού έχει κλειδώσει για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:00’ το απόγευμα όπου έχουν κληθεί η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Φθιώτιδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων, από ένας εκπρόσωπος των συλλόγων γονέων και οι δύο διευθυντές των σχολείων.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πάντως ότι και η υφυπουργός μπορεί να προτείνει κάτι άλλο από το να δεσμευτούν όλες οι πλευρές ότι του χρόνου τα παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου θα έχουν το δικό τους αυτόνομο και ανεξάρτητο χώρο. Αντίστοιχα και οι μαθητές των υπολοίπων σχολείων όσους χώρους χρειάζονται πραγματικά για την εκπαίδευσή τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση