Παραμένει η υπουργική απόφαση για το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 10:00 Παραμένει η υπουργική απόφαση για το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας

Πάνω από τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση με την υφυπουργό... 

Ξεπέρασε τις τρεις ώρες η συζήτηση στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την υπόθεση συστέγασης του 9ου Γυμνασίου Λαμίας με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Φθιώτιδας.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αφού ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκόμενων σχολείων, ζήτησε να εφαρμοστεί για την τρέχουσα σχολική χρονιά η υπουργική απόφαση που θέλει τα παιδιά του Κωσταλεξίου να μεταστεγάζονται στο κτίριο του 9ου Γυμνασίου και από τη νέα χρονιά αυτό να αλλάξει με λύση μόνιμη για αυτά τα παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επαληθεύτηκαν τα όσα είχαμε περιγράψει «περί αδιεξόδου» μετά και τη συνάντηση των εμπλεκομένων με τον Εισαγγελέα και ότι η υφυπουργός θα προτείνει να δεσμευτούν όλες οι πλευρές ότι του χρόνου τα παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου θα έχουν το δικό τους αυτόνομο και ανεξάρτητο χώρο. Πρόταση που βρήκε αντίθετο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Ηλία Χονδραλή που επέμεινε στην επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα πλέον του χώρου για τα παιδιά τους.

Θυμίζουμε ότι το θέμα της συστέγασης των δύο σχολείων απασχόλησε επί δίωρου την προημερησίας διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων.

Στο «και πέντε» συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συστέγαση των σχολείων

Προσαρμοσμένη αναζήτηση