Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις Θερμοπύλες Άγγλοι ακολουθώντας το μονοπάτι των «300» του Λεωνίδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019 13:56 Στις Θερμοπύλες Άγγλοι ακολουθώντας το μονοπάτι των «300» του Λεωνίδα

Άνδρες και γυναίκες ντυμένοι με αρχαιοελληνική περιβολή καλύπτουν την απόσταση Δελφοί - Θερμοπύλες για καλό σκοπό...

Απίστευτο και όμως αληθινό! Άγγλοι με αρχαιοελληνική περιβολή σαν αυτή των αρχαίων Σπαρτιατών θα περπατήσουν από τους Δελφούς μέχρι τις Θερμοπύλες από το μονοπάτι που ακολούθησαν οι 300 πολεμιστές του Λεωνίδα, ξεκινώντας το πρωί της Κυριακής, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ρεπορτάζ: Ναπολέων Παπαδόπουλος

Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, στην οποία συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες. Η πορεία θα έχει διάρκεια τέσσερις ημέρες με διανυκτερεύσεις κατά τη διαδρομή και θα ολοκληρωθεί στις Θερμοπύλες, όπου το το 480 π.Χ. έγινε η μάχη ανάμεσα στους Πέρσες και τους Σπαρτιάτες.

Να σημειωθεί πως όσοι θα συμμετάσχουν στην πορεία θα ακολουθήσουν ακριβώς την ίδια διαδρομή με αυτή που ακολούθησαν οι 300 Σπαρτιάτες πριν από 2.500 χρόνια.

Η δράση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς, με αφορμή την πορεία, συγκεντρώνονται χρήματα, τα οποία θα δοθούν σε βετεράνους στρατιώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαταραχή μετατραυματικού στρες αλλά και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με το άγχος.

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του συνδέσμου για την πορεία, Robert Saphier, ο οποίος μίλησε για το φιλανθρωπικό στόχο της δράσης: “Θα κάνουμε αυτήν την πορεία με σεβασμό στους Έλληνες Σπαρτιάτες. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό και να βοηθήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί βετεράνοι στρατιώτες που πάσχουν από μετατραυματικό άγχος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ