Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Συνέλαβαν τον ανήλικο Ρομά που άρπαξε τη σύνταξη του παππού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 08:10 Λαμία: Συνέλαβαν τον ανήλικο Ρομά που άρπαξε τη σύνταξη του παππού

Γνωστός στις αρχές για την παραβατική του συμπεριφορά ο δράστης της πρωινής ληστείας στη Λαμία...

Πολύ γρήγορα κατάφερε η Ασφάλεια Λαμίας να εντοπίσει και να συλλάβει τον 16χρονο Ρομά που νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας (30/9) επιτέθηκε και λήστεψε ηλικιωμένο αρπάζοντάς του τη σύνταξη.

Από τις περιγραφές που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί δεν άργησαν να ταυτοποιήσουν και στη συνέχεια να συλλάβουν τον νεαρό Ρομά που κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Ο 16χρονος είχε ακολουθήσει τον 90χρονο παππού από τη στιγμή που βγήκε από την Εθνική Τράπεζα και στην οδό Δροσοπούλου λίγο πριν τη συμβολή με την Έσλιν του επιτέθηκε βάζοντας το χέρι του στην αριστερή του τσέπη και αφαιρώντας όλο το ποσό της σύνταξής του (750 ευρώ).

Ο ηλικιωμένος προσπάθησε να αντισταθεί και να αποτρέψει το ληστή χτυπώντας τον με την μαγκούρα, όμως έπεσε στο πεζοδρόμιο και τραυματίστηκε ελαφρά.

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών που κατέληξε στη σύλληψη του 16χρονου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε για να αποδοθεί στον παθόντα το ποσό των 550 ευρώ.

Δυστυχώς, μόνο μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο έχουν σημειωθεί άλλες τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις με επιθέσεις σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Η προηγούμενη στην οδό Δευκαλίωνος με πρωταγωνιστή και πάλι νεαρό Ρομά.