Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Απρόκλητη επίθεση με πέτρες από Ρομά στους πυροσβέστες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 08:15 Λαμία: Απρόκλητη επίθεση με πέτρες από Ρομά στους πυροσβέστες

Έχουν κάνει "άβατο" την Καμηλόβρυση οι ρομά και προκαλούν με τις φωτιές και τις επιθέσεις στους πυροσβέστες...

Απίστευτα πράγματα εκτυλίχθηκαν νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (30/9) στον καταυλισμό των Ρομά στην Καμηλόβρυση Λαμίας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα όρια του καταυλισμού.

Την ώρα που θεώρησαν οι Πυροσβέστες ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο και αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν την επίθεση από τους Ρομά που φαίνεται ότι είχαν σκοπό να διατηρήσουν τη φωτιά στο σημείο.

Προκλήθηκαν ζημιές σε πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στο σημείο επανέκαμψαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποκατάσταση της τάξης.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνονται πυρκαγιές στο σημείο, ούτε η πρώτη φορά που επιτίθενται σε πυροσβέστες.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά, Αρχιπύραρχο Βαγγέλη Παλιό δήλωσε: «Κάθε φορά που πηγαίνουμε να σβήσουμε πυρκαγιά στον καταυλισμό κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των πυροσβεστών μας. Γι αυτό πάντα ζητάμε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Για μια ακόμη φορά σήμερα οι πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να μην καεί ο καταυλισμός των Ρομά, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να καταστρέφουν την περιουσία του δημοσίου. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους

Νωρίτερα διερχόμενος οδηγός έστειλε βίντεο από την ώρα που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν κατάσβεση στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης: