Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη στην Εισαγγελία Λαμίας για τα αδέσποτα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 08:10 Σύσκεψη στην Εισαγγελία Λαμίας για τα αδέσποτα

Συνάντηση Εισαγγελέα – Δήμου Λαμιέων – Φιλοζωικού για τα αδέσποτα - Στο αμέσως επόμενο διάστημα ενέργειες για τη διαχείριση του προβλήματος…

Ένα από τα θέματα που απασχολούν μόνιμα την επικαιρότητα όχι μόνο στην πόλη της Λαμίας, αλλά σε ολόκληρο το νομό (και τη χώρα επίσης), είναι αυτό του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων κυρίως σκύλων.

Το πρωί της Τρίτης (1/10) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του εισαγγελέα Γιώργου Πέτρου με εκπροσώπους του Δήμου Λαμιέων και του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για το θέμα των αδέσποτων.

Από το Δήμο παραβρέθηκαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Μουστάκας και ο Αντιδήμαρχος που είναι και μέλος της Φιλοζωικής Παναγιώτης Στασινός, ενώ το Σύλλογο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Έφη Γρίβα και η Αντιπρόεδρος Αγγέλα Μπαρτσιώκα.

Όπως παρατήρησε και ο Εισαγγελέας στις λίγες ημέρες που βρίσκεται στη Λαμία, έχει δει και έχει διαβάσει πολλά για τα αδέσποτα, που σε κάποιες περιπτώσεις αποδεικνύονται επικίνδυνα για τους πολίτες.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Δήμου και του Φιλοζωικού περιέγραψαν την πραγματικότητα στον κ. Πέτρου, σημειώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο κυνοκομείο αλλά και εν γένει με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των αδέσποτων στην περιοχή.

Όπως τονίσθηκε, ο Δήμος σε συνεργασία με τη Φιλοζωική στο αμέσως επόμενο διάστημα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διαχείριση του σημαντικού αυτού προβλήματος, με ενέργειες που θα ήθελαν τη στήριξη του Εισαγγελέα. Έχει τονισθεί άλλωστε κατ’ επανάληψη από όλους ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Υπάρχουν μέτρα, υπάρχουν κανόνες, υπάρχουν και παραδειγματικές τιμωρίες θα συμπληρώναμε εμείς καθώς τα αδέσποτα δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά είναι «προϊόντα» κακών ανθρώπων που φυσικά δε σέβονται τον συνάνθρωπό τους, πόσο μάλλον τα ζώα.

Μένει να δούμε στην πράξη τη διάθεση όλων για να λυθεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα, με σεβασμό στον άνθρωπο και στην ευζωία των τετράποδων φίλων μας.