Νέα υπόθεση απάτης ξεσκέπασε η Ασφάλεια Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 08:04 Νέα υπόθεση απάτης ξεσκέπασε η Ασφάλεια Λαμίας

Με ψεύτικες αγγελίες πώλησης οχημάτων, εξαπατούσαν μέσω διαδικτύου υποψήφιους αγοραστές…

Στην ταυτοποίηση ενός 22χρονου και μίας 27χρονης που εμπλέκονται σε τέσσερις (4) τουλάχιστον περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου, έφτασε το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας μετά από πολύμηνη έρευνα.

Οι υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς ήταν το διάστημα από 23-05 έως 11-06-2019, με θύματα κατοίκους, σε περιοχές της Λαμίας, του Σχηματαρίου Βοιωτίας, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι δράστες αρχικά προέβαιναν στην ανάρτηση μέσω διαδικτύου, αγγελιών πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων και μοτοσικλετών) που δεν είχαν στα αλήθεια, πλην όμως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των υποψήφιων αγοραστών, τους έπειθαν για τη φερεγγυότητα τους, με αποτέλεσμα να τους αποσπούν χρηματικά ποσά, με καταθέσεις που πραγματοποιούνταν μέσω δύο (2) συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, οι δράστες χρησιμοποιούσαν διάφορα πλαστά έγγραφα (εξουσιοδοτήσεις για μεταβιβάσεις – πώλησης, αποδείξεις εμβασμάτων με λογότυπα τραπεζών κ.α.), με αποτέλεσμα να έχουν καταφέρει να αποσπάσουν από τα θύματά τους, το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.200 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του 22χρονου σε περιοχή της Κορίνθου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τραπεζικές αποδείξεις ανάληψης χρημάτων, καθώς και κάρτες SIM, τα οποία σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που περιλαμβάνει τις κατηγορίες, απάτες και πλαστογραφία, από κοινού, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση