Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιξαν οι ουρανοί και στη Φθιώτιδα - Πλημμύρισαν σπίτια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 12:57 Άνοιξαν οι ουρανοί και στη Φθιώτιδα - Πλημμύρισαν σπίτια

Το πρώτο χιόνι στον Όλυμπο…

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα από το πρωί της Παρασκευής στην Ανατολική Στερεά, με χαλάζι σε περιοχές της Φωκίδας και πολύ έντονες καταιγίδες, σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια, ενώ στην Ευρυτανία, είχαμε πολύ ισχυρούς ανέμους.

Στη Φθιώτιδα, ήταν πολύ έντονες οι καταιγίδες σε όλο το νομό, με τους ουρανούς να «ανοίγουν» στο Δήμο Καμένων Βούρλων και Στυλίδας. Μάλιστα στην Κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου η Πυροσβεστική δέχτηκε τρεις κλήσεις προκειμένου να απομακρύνει τα νερά που πλημμύρισαν τρεις κατοικίες!

Επίσης στο δρόμο Ρεγγινίου προς Καλλίδρομο, έφυγαν πέτρες στο οδόστρωμα με μηχάνημα του Δήμου να επεμβαίνει για την απομάκρυνσή τους. Προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους της Άγναντης σημειώθηκαν επίσης εξαιτίας της νεροποντής.

Στην ανατολική Φθιώτιδα, είχαμε και την εκδήλωση πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα σε εξωτερικό πίνακα οικίας στον Αχινό. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν είχαμε κάποια μεγαλύτερη ζημιά.

Γενικότερα, συνεργεία των Δήμων σε όλο το νομό που είχαν τεθεί σε επιφυλακή λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας, επενέβησαν για βουλωμένα φρεάτια, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν άλλα προβλήματα.

Στην ορεινή Παρνασσίδα σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και μέσα στην Αμφίκλεια ο υδράργυρος ήταν μόλις στους 13ο όλο το πρωί.

Ανάλογα φαινόμενα με δυνατή βροχή και καταιγίδες σημειώθηκαν σε περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Στην Ευρυτανία είχαμε επίσης έντονες βροχοπτώσεις που συνοδεύτηκαν από ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα η Πυροσβεστική επενέβη και για πτώση δέντρου πριν τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης» προκειμένου να το απομακρύνει από το οδόστρωμα.

Αναφορικά τέλος με τα «κέφια» του καιρού, το πρώτο ουσιαστικά «χαμηλό» του Οκτωβρίου έφερε και τις πρώτες νιφάδες χιονιού στον Όλυμπο.

Οι φωτογραφίες είναι από τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το καταφύγιο "Χρ. Κάκκαλος" από τον Κωνσταντίνο Βασιλακάκο: