Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμεών: «Αν δεν αγαπήσεις την δική σου θρησκεία, δεν μπορείς να αγαπήσεις την θρησκεία του άλλου»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 16:02 Συμεών: «Αν δεν αγαπήσεις την δική σου θρησκεία, δεν μπορείς να αγαπήσεις την θρησκεία του άλλου»

«Αυτό είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα...», είπε ο ο επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, απευθυνόμενος στον Κώστα Μπακογιάννη - Ο κ. Συμεών είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την Μητρόπολη Φθιώτιδας, κάτι που θα γνωρίζουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες (διαβάστε σχετικά).

Με την παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και δεκάδων ιερεών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η λιτάνευση της εικόνας στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου του αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Στην λιτάνευση προεξήρχε ο επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών ο οποίος στην παρουσία του κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «Είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος της Αθήνας, μετά από οχτώ συνεχόμενα χρόνια που έρχομαι στην πανήγυρη του πολιούχου να είναι παρών και χαίρομαι για αυτό», ενώ συμπλήρωσε πως «αυτό είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αθηνών επεσήμανε ότι «Αν δεν αγαπήσεις την δική σου πατρίδα, δεν μπορείς να αγαπήσεις την πατρίδα του άλλου. Αν δεν αγαπήσεις την δική σου θρησκεία, δεν μπορείς να αγαπήσεις την θρησκεία του άλλου».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να καταργήσει την πατρίδα, την εκκλησία, τις λιτανείες, την παράδοση και να δημιουργήσει με τον τρόπο αυτό όρους ειρηνικής συνύπαρξης. Πλανάται πλάνην οικτρά», ενώ κατέληξε λέγοντας πως «όποιος σέβεται τις ρίζες του έχει πορεία μπροστά του και η αιωνιότητα τον περιμένει».

Στους εορτασμούς παρέστησαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Παναγιώτης Πικραμένος, καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων και των στρατιωτικών δυνάμεων.

Πηγή: orthodoxia.info