Συνάντηση Σπανού με τους Δημάρχους Δελφών και Δωρίδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 20:29 Συνάντηση Σπανού με τους Δημάρχους Δελφών και Δωρίδας

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση είχε στην Άμφισσα την Παρασκευή (4/10) ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, στη συνάντηση του με τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώργο Δελμούζο και τους Δημάρχους Δελφών και Δωρίδας, κκ Ταγκαλή και Καπεντζώνη αντίστοιχα.

Όλοι μαζί ιεράρχησαν εκ νέου τα  θέματα  που αφορούν τη συνεργασία του α` και του β` βαθμού Αυτοδιοίκησης, στον τομέα των υποδομών. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τον άξονα Θερμοπύλες – Αντίρριο, την άρδευση και την αντιπλημμυρική προστασία του ελαιώνα της Άμφισσας και του κάμπου του Μόρνου, τα έργα ανάδειξης των Δελφών και των παραλιακών μετώπων της Φωκίδας. Ακόμη το λιμάνι της Ιτέας, ο περιφερειακός  Άμφισσας και οι κυκλοφοριακοί κόμβοι.

Επίσης, συζητήθηκαν η τουριστική ανάπτυξη, ο πρωτογενής τομέας αλλά και το προσφυγικό ζήτημα στη λογική του ενεργά εποπτικού ρόλου που πρέπει να έχει η Αυτοδιοίκηση για την αναλογική και κυρίως ομαλή μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Ολοκληρώσαμε μια δημιουργική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Φωκίδας, απαραίτητη για να προχωρήσουμε περαιτέρω τον κοινό βηματισμό μας. Με αυτό τον τρόπο, τα έργα και οι δράσεις μας  θα γίνονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα προς όφελος των πολιτών. Συνεχίζουμε δυναμικά με τον ίδιο τρόπο στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση