Μεγάλες καταστροφές σε ελαιόδεντρα από το χαλάζι σε Λοκρίδα, Φωκίδα και Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 08:15 Μεγάλες καταστροφές σε ελαιόδεντρα από το χαλάζι σε Λοκρίδα, Φωκίδα και Εύβοια

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και έπληξαν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε ελαιόδεντρα στους Δήμους Λοκρών, Καμένων Βούρλων, Ιστιαίας-Αιδηψού, Ερέτριας, Κύμης - Αλιβερίου και Δελφών των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Ευβοίας και Φωκίδας με σημαντικές απώλειες στο καρπό, φέρνοντας για άλλη μια φορά σε απόγνωση τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα- ελαιοπαραγωγούς.

Τις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και τον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο, έχοντας άμεση και πλήρη εικόνα της καταστροφής και της μεγάλης απώλειας που υπέστη η σοδειά των καλλιεργητών στον ελαιώνα.

Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος Δημήτρης Βουρδάνος με τους περιφερειακούς συμβούλους Μαρία Αναγνώστου και Ανδρέα Τοουλιά κατά την επίσκεψή τους στις πληγείσες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού, διαπίστωσαν ότι η ζημιά τόσο στα ελαιόδεντρα Καλαμών και Αμφίσσης, όσο και στα συκόδενδρα είναι πολύ μεγάλες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Κοτζιά, κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών και καταγράφοντας ενέργειες της επόμενης μέρας για τις αποζημιώσεις των πληγέντων καλλιεργητών σε επίπεδο Δήμου.

Ο κος Βουρδάνος με το πέρας της επίσκεψης δήλωσε: «Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με όλες τις δυνάμεις μας και οι υπηρεσίες ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων για κάθε σχετική πληροφορία. Ευχαριστούμε και τον ΕΛΓΑ, του οποίου ότι η ανταπόκριση στο κάλεσμα να επισκεφθούν τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ήταν άμεση και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες εκτιμήσεις ζημιών από κλιμάκιο του».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση