Από την Εύβοια ο διακινητής που συνελήφθη στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 08:08 Από την Εύβοια ο διακινητής που συνελήφθη στην Τουρκία

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 41χρονο Έλληνα Ν.Β. ο οποίος συνελήφθη από το Τουρκικό Λιμενικό την ώρα που μετέφερε μετανάστες στη Μυτιλήνη.

Ο συλληφθείς έφτασε με ταχύπλοο που ονομαζόταν Μαχον ΝΑ 925, το οποίο διέθετε δύο εξωλέμβιες ισχύος 300 ίππων, επωφεληθείς από το σκοτάδι έφτασε από την Μυτιλήνη στην ακτή του χωριού Γκιουλπιναρ της επαρχίας Αιβατζικ του νόμου Τσανακκαλέ και σε ένα βραχώδες μέρος παρέλαβε 20 Ιρανούς μετανάστες.

Στην πορεία για Μυτιλήνη, βρήκε μπροστά του το τουρκικό λιμενικό και συνελήφθη, Τρία Τουρκικά σκάφη έλαβαν μέρος στην επιχείρηση με το ένα από αυτά να του κόβει την πορεία.

Οι Ιρανοί στάλθηκαν στο κέντρο επαναπροώθησης στο Αιβατζικ ενώ ο Έλληνας διακινητής συνελήφθη και μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες μεταφέρθηκε στο δικαστήριο.

Περισσότερες πληροφορίες για την τύχη του Β.Ν. δημοσίευσε το pagenews.gr που κάνει λόγο για Ευβοιώτη ψαροντουφεκά πατέρα τεσσάρων παιδιών που πήρε εντολή να μεταφέρει το ανθρώπινο εμπόρευμα από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα από τον φερόμενο ως αρχηγό κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με έδρα τα νότια προάστια της Αττικής.

Μάλιστα, όπως λένε στο χωριό του συλληφθέντος, εκείνος φέρεται να δούλευε σε μια από τις δυο επιχειρήσεις του αρχηγού του κυκλώματος που στο παρελθόν τον έχει χρησιμοποιήσει και γι άλλες δουλειές του μεροκάματου. Ο φερόμενος ως διακινητής μεταναστών, σύμφωνα πάντα με τις κατηγορίες που του αποδίδονται από τις Τουρκικές Αρχές, δεν είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν και στο χωριό του όλοι γνώριζαν με πόσο κόπο προσπαθούσε να προσφέρει τα προς το ζην στην πολυμελή οικογένεια του η οποία ζει σε ένα λυόμενο σπίτι στα ορεινά της βόρειας Εύβοιας.

Βουτούσε με μπουκάλες στο βυθό και όσα ψάρια έπιανε τα πούλαγε στις ταβέρνες και τα ιχθυοπωλεία της περιοχής και δεν έλεγε ποτέ «όχι» σε όποιον του ζητούσε να του κάνει κάποια δουλειά, έστω και για λίγα χρήματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση