Παρέμβαση Χειμάρα για τις Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 12:57 Παρέμβαση Χειμάρα για τις Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις

Παράταση μέχρι 31/3/2020 για προσαρμογή τους στο νόμο…

Παράταση στο χρόνο προσαρμογής των Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΔΑΣΟ) στα άρθρα του Νόμου 4423/2016 έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκπληρώνοντας το αίτημα δεκάδων συνεταιρισμών.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, μετά από διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των ΔΑΣΟ της Φθιώτιδας και αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες  τους, κατέθεσε την από 20/9/2019 αναφορά στον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, μεταφέροντας το αίτημά τους για παράταση καθώς και την ανάγκη για επανεξέταση ορισμένων δυσμενών διατάξεων του Ν. 4423/2016.

Οι διατάξεις αυτές αποκλείουν πολλούς από την ιδιότητα του δασεργάτη μην επιτρέποντας έτσι στους ΔΑΣΟ να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό μελών που ορίζει ο νόμος.

Σε δήλωσή του ο κ. Χειμάρας σημειώνει:

«Δόθηκε και επίσημα παράταση μέχρι τις 31/3/2020 στην προθεσμία προσαρμογής των Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων στα άρθρα του Ν. 4423/2016 και η οποία έληγε στις 27/9/2019.

Εκ μέρους των Φθιωτικών ΔΑΣΟ, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη καθώς με αυτή την παράταση συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία τους.

Η σχετική νομοθεσία θα πρέπει τώρα να λάβει υπόψιν όλες τις ιδιαιτερότητες που διέπουν τη λειτουργία των ΔΑΣΟ και ιδιαίτερα αυτών που δραστηριοποιούνται σε δύσβατες περιοχές, όπως οι ορεινές κοινότητες της Φθιώτιδας, και συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία και διαχείριση των δασών

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com