Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθερος ο ηλικιωμένος που κατηγορούνταν για ασέλγεια σε δύο 13χρονα κορίτσια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 17:22 Ελεύθερος ο ηλικιωμένος που κατηγορούνταν για ασέλγεια σε δύο 13χρονα κορίτσια

Είχε μείνει στη φυλακή σχεδόν ένα χρόνο…

Το δρόμο για το σπίτι του πήρε το μεσημέρι της Τρίτης (8/10) ο 75χρονος από τη Ναύπακτο που κατηγορούνταν για απόπειρα ασέλγειας και τετελεσμένη ασέλγεια σε δύο 13χρονα κορίτσια Ρομά.

Ο κατηγορούμενος είχε παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας να δικαστεί για τις παραπάνω κατηγορίες έχοντας μείνει σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή από την ημέρα που τον συνέλαβαν στις 10 Οκτωβρίου 2018.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας με την απόφασή του, έδωσε το εισιτήριο της ελευθερίας στον ηλικιωμένο επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και μετατροπή αυτής προς 5 ευρώ ημερησίως.

Για να επιτρέψει στον ηλικιωμένο να βγει από τη φυλακή, το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής που επέδειξε.

Οι μητέρες των δύο κοριτσιών που παραβρέθηκαν στη δίκη, υποστήριξαν ότι είχαν στείλει τα κορίτσια για να αγοράσουν ψωμί και γάλα και πριν ανησυχήσουν, στο σπίτι τους έφτασε το περιπολικό από το ΑΤ Ευπαλίου. Όπως είπαν, όταν τις οδήγησαν στα κορίτσια τους, τα είδαν τρομαγμένα και αυτά τους είπαν ότι ο 75χρονος τα είχε οδηγήσει σε ερημική τοποθεσία με το αυτοκίνητό του, ενώ τους είχε πει ότι θα τα γυρίσει σπίτι.

Μάρτυρες κατηγορίες ήταν και οι αστυνομικοί του ΑΤ Ευπαλίου που συνέλαβαν τον παππού μετά από τυχαίο έλεγχο στο σημείο. Οι περιγραφές τους που είναι αποτυπωμένες στο παραπεμπτικό βούλευμα σοκάρουν αν και πολλές «λεπτομέρειες» αμφισβητήθηκαν στο ακροατήριο από την υπεράσπιση.

Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν και οι εγγονές του παππού, που τόνισαν ότι αν πίστευαν στο ελάχιστο ότι είχε κάνει κάτι τέτοιο δε θα ερχόντουσαν να καταθέσουν.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες επιμένοντας ότι είχε βρει τυχαία τα κοριτσάκια όταν πήγε να πάρει τσιγάρα, τα οποία τον παρακάλεσαν να τα πάει στον ξάδερφο τους που μάζευε σίδερα κοντά στο Μόρνο. Έτσι βρέθηκε στο σημείο χωρίς να έχει κάνει τίποτα, όπως υποστήριξε.

Τέλος η συνήγορος υπεράσπισης Βασιλική Πανταζή τόνισε: «τρεις μήνες η φωτογραφία του ήταν στη δημοσιότητα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας χωρίς να υπάρξει καμιά άλλη καταγγελία. Δεν γίνονται παιδόφιλοι στα 75 τους χρόνια….»