Συνδικάτο Μετάλλου εναντίον Ρουβίκωνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 18:43 Συνδικάτο Μετάλλου εναντίον Ρουβίκωνα

Με αφορμή την επίθεση στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ…

Για προβοκατόρικη επίθεση, κάνουν λόγο τα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου, καταγγέλλοντας την ενέργεια της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» κατά των γραφείων της ΛΑΡΚΟ στο Μαρούσι.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου το πρωί μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας έσπασαν την είσοδο των γραφείων της ΛΑΡΚΟ στο Μαρούσι, αναρτώντας παράλληλα στο διαδίκτυο ανακοίνωση.

Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή ως προβοκατόρικη, γιατί τέτοια  και  μόνο τέτοια είναι.

Με αφορμή αυτή την προβοκάτσια καλούμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να δουν "πιο βαθειά, πίσω από το δέντρο, το δάσος". Να δουν τα κέντρα που κατευθύνουν τέτοιες ψευτοεπαναστατικές οργανώσεις και να σημάνει συναγερμός συσπείρωσης, οργάνωσης και αντεπίθεσης.

Η ΛΑΡΚΟ με κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με συνειδητές επιλογές των κυβερνήσεων είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Οι δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά και υπουργών της Νέας Δημοκρατίας είναι πως "πρόκειται για μία ωρολογιακή βόμβα που πρέπει να εξουδετερωθεί". Στόχος είναι να ιδιωτικοποιηθεί παραπέρα, να δοθεί παραπέρα ως λεία στο κεφάλαιο,είτε για να αξιοποιηθεί ως  πύρομεταλλουργική επιχείρηση, είτε για να αλλάξει παραγωγικό χαρακτήρα.

Αποτέλεσμα αυτής της συνειδητής πολιτικής είναι η καταπάτηση εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων, η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και Ασφάλειας, τα εργατικά "ατυχήματα".

Για να φρενάρουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τα αποφασισμένα σχέδια του κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του, θα πρέπει να αγωνιστούν σκληρά, να συγκρουστούν μαζί του, ως τάξη απέναντι σε τάξη.

Για να έχει αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας θα πρέπει να συμμαχήσουν με εργαζόμενους του κλάδου, άλλων κλάδων, τα λαϊκά στρώματα των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.

Θα πρέπει ο αγώνας αυτός να πάρει χαρακτηριστικά μαζικού κινήματος και να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν οι εργαζόμενοι να παγώσουν τα σχέδια του κεφαλαίου, να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης με την επιβολή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και Ασφάλειας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, την κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών.

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως συνέχεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προαναγγείλει τα σχέδιά της για εκκαθάριση και πώληση, έρχεται ο Ρουβίκωνας και χτυπά προβοκατόρικα για να:

1. Τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους των γραφείων της ΛΑΡΚΟ και να βάλει παράλληλα "βούτυρο στο ψωμί" του εργατοπατέρισμου που διασπαστικά καλλιεργεί σε κάθε χώρο ξεχωριστά το "άλλο εμείς, άλλο αυτοί, το μαγαζάκι μας να σωθεί κτλπ".

2. Να ενεργοποιήσει μέσα από την ανακοίνωσή του τον κοινωνικό αυτοματισμό, λέγοντας πως "η ΛΑΡΚΟ,αν την είχαν άλλοι θα είχε χρεοκοπήσει", αφήνοντας να εννοηθεί πως μένει ανοιχτή με χρήματα του κράτους μόνο και μόνο για να διατηρεί "λαμόγια".

3. Να δώσει άλλοθι για αυξημένα μέτρα καταστολής στους αγώνες που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ το επόμενο διάστημα.

Στους "επαναστάτες" του Ρουβίκωνα και στα κέντρα που τους κατευθύνουν συνοπτικά απαντάμε ως εξής:

Όσο "τυρί" και να βάλετε στις ανακοινώσεις σας, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ είδαν την "φάκα" που τους στήσατε. Οι εργαζόμενοι  συλλογικά αποφασίζουν  το περιεχόμενο και τις μορφές  αγώνα, χωρίς κουκούλες, μαζικά, με κύριο όπλο την απεργία που θέλει να καταργήσει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου  και ψηλά τη σημαία των δίκαιων αιτημάτων τους. Αλληλεγγύη δέχονται από την Εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Προστασία από κανέναν.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση