Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερος μαθητής στο Νοσοκομείο από ξυλοδαρμό στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 07:20 Δεύτερος μαθητής στο Νοσοκομείο από ξυλοδαρμό στο Βόλο

Επείγον έγγραφο της Δευτεροβάθμιας στους Συλλόγους Γονέων και Διδασκόντων…

Και δεύτερο περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών φέρεται να σημειώθηκε μέσα σε λίγες μέρες σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας. Το αποτέλεσμα ήταν ο μαθητής που κτυπήθηκε από άλλο μαθητή, να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και μετά να αποχωρήσει.

Τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας απασχολούν ήδη τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που σήμερα αναμένεται να αποστείλει έγγραφο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με τα οποία καλεί τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων να συνεδριάσουν και να καταθέσουν εντός ολίγων ημερών προτάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου των επιθετικών συμπεριφορών των μαθητών.

Το ερώτημα είναι αν αυτά τα περιστατικά συνιστούν μια αύξηση της σχολικής βίας ή αν είναι κάτι τυχαίο, καθώς όπως αναφέρεται από αρμόδιες πηγές οι αιτίες που εκδηλώθηκαν, ήταν μάλλον ανούσιες.

Εκπαιδευτικοί επισημαίνουν πως οι διαπληκτισμοί μεταξύ μαθητών εντάσσονται στο πλαίσιο του εφηβικού ενθουσιασμού και αυθορμητισμού, που κάποιες φορές λειτουργεί και χωρίς όρια. Εκτιμούν μάλιστα πως αποτελούν και συνηθισμένα φαινόμενα.

Από την άλλη οι γονείς αγωνιούν και προβληματίζονται. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας προσπαθώντας να βάλει «φρένο» στα περιστατικά βίας που επεκτείνονται σε όλο και μικρότερες ηλικίες, ενεργοποιεί διδάσκοντες και γονείς για την κατάθεση προτάσεων, ενώ θα καλέσει τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων για την πραγματοποίηση επίσκεψης.

Πηγή: e-thessalia.gr