Συνελήφθησαν για 38 κλοπές είχαν κάνει όμως άλλες 96!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 17:59 Συνελήφθησαν για 38 κλοπές είχαν κάνει όμως άλλες 96!

Σπείρα Πακιστανών που είχε εξαρθρωθεί τον Απρίλιο του 2016 αποκαλύφθηκε ότι ήταν μπλεγμένη και σε άλλες κλοπές – φθορές μετασχηματιστών με τη ζημιά να ξεπερνά τα 340.000 ευρώ…

Μεγάλη «ουρά» είχε η υπόθεση με την εγκληματική ομάδα των Πακιστανών κλεφτών χαλκού, τέσσερα (4) μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2016 από το Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς, για διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας.

Οι κλοπές χαλκού και φθορών από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. που εξιχνιάστηκαν τότε, ήταν 38 και αφορούσαν τις; παρακάτω περιοχές: Βασιλικά, Παρόριο, Πύργος, Πέτρα, Αλίαρτος, Χαιρώνεια, Υψηλάντης, Μαυρομμάτι, Παύλος, Άγ. Δημήτριος, Αλαλκομενές, Σωληνάρι, Κάστρο και Ακραίφνιο(Βοιωτίας) και Κολάκα, Έξαρχος και Καλαπόδι(Φθιώτιδας).

Από την Ασφάλεια Θηβών ήρθε να προστεθεί νέα δικογραφία που αφορά αυτή τη φορά 96 κλοπές σε, Καπαρέλι, Ελλοπία, Πλαταιές, Λουτουφί, Λεύκτρα, Βάγια, Θήβα, Μουρίκι, Μελισσοχώρι, Ερυθρές, Ελεώνα και Ύπατο από 11/2 έως 11/4/16.

Εμπλεκόμενοι είναι τα τέσσερα μέλη που είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2016, σήμερα 26, 25, 24 και 26 ετών και ένας ακόμη 27χρονος ομοεθνής τους.

Όπως διακριβώθηκε, οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου του 2015, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική αφαίρεση ποσοτήτων χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Η ζημιά που υπέστη η επιχείρηση, από τις παραπάνω κλοπές και φθορές που προκλήθηκαν στους μετασχηματιστές, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 340.000 ευρώ.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση