Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταλήψεις: Δεν σπας αλυσίδες; Παράβαση καθήκοντος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 08:02 Καταλήψεις: Δεν σπας αλυσίδες; Παράβαση καθήκοντος

Διαβάστε την καταγγελία της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας με τίτλο: Δεν σπας αλυσίδες; Παράβαση καθήκοντος.

Σε μια περίοδο που προσπαθούν να μας κλείσουν τα μάτια τόσο για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές όσο και για αυτές που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν, οι κυβερνήσεις βάζουν στο στόχαστρο είτε μικροπωλητές λαϊκών αγορών, είτε καθαρίστριες χωρίς απολυτήριο είτε κυνηγώντας το «έγκλημα» της κατάληψης «επιτάσσουν» εκπαιδευτικούς για να το πατάξουν. Μπορεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να έχει καταργηθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αφήνουν στην άκρη τις αυταρχικές μεθόδους αντιμετώπισης των μαθητικών κινητοποιήσεων βάζοντας τους εκπαιδευτικούς απέναντί τους.

Και όντως μετά από αρκετά χρόνια ξαναζούμε στη Λαμία το σκηνικό με τα περιπολικά να «εφημερεύουν» στις σχολικές μονάδες για τον κίνδυνο των καταλήψεων.

Μαθητές καταλαμβάνουν τη σχολική τους μονάδα και η αστυνομία «ενημερώνει» τον διευθυντή ότι «ή σπάει την κατάληψη ή διώκεται … για παράβαση καθήκοντος» με εντολή εισαγγελέα!!!

Αλήθεια, υπάρχει νόμος που να ορίζει ότι ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας είναι υποχρεωμένος να «σπάει» καταλήψεις; Σε ποιο πειθαρχικό δίκαιο ή δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα το αναφέρει αυτό; Από ανεπάρκεια γίνεται μετάθεση προβλήματος και ευθυνών στους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς ή να υποθέσουμε νέο «καθηκοντολόγιο»;

Δηλώνουμε κατηγορηματικά:

  • Οι δυνάμεις καταστολής και οι εισαγγελείς δεν έχουν καμιά θέση στα Σχολεία.
  • Η παιδαγωγική σχέση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δεν υποκαθίστανται από εισαγγελείς και δικαστήρια.

Ζητάμε:

  • από την ΔΔΕ και την ΠΔΕ να τοποθετηθούν και να παρέμβουν
  • από την ΟΛΜΕ να καταγγείλει τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία στα σχολεία και να απαιτήσει από το υπουργείο να παρέμβει.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτρης Προύσαλης                                                      Μαρία Τυμπλαλέξη