Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα και αύριο κατάταξη νεοσυλλέκτων στο ΣΥΠΟ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 09:30 Σήμερα και αύριο κατάταξη νεοσυλλέκτων στο ΣΥΠΟ Λαμίας

Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, είναι σύμφωνα με το ΓΕΣ, οι ημέρες κατάταξης νεοσυλλέκτων οπλιτών στο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών της Λαμίας (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου).

Περίπου 300 νέοι, έχουν προσκληθεί να παρουσιασθούν στο ΣΥΠΟ Λαμίας, με επόμενο προορισμό, μετά από επιλογή, τις Μονάδες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Μια σημαντική πληροφορία είναι ότι όποιος νέος μένει μακριά από το ΣΥΠΟ που πρέπει να παρουσιαστεί, μπορεί να προσέλθει στο  Φρουραρχείο της περιοχής του ή αν δεν υπάρχει, στο Αστυνομικό Τμήμα, για δωρεάν μετακίνηση με Κατάσταση Επιβίβασης και δικαιολογητικά το Σημείωμα Κατάταξης και το Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας.

Κατά την παραμονή τους στην Λαμία, θα λάβουν τον απαραίτητο στρατιωτικό ιματισμό, την βασική εκπαίδευση νεοσυλλέκτων ώστε ομαλά θα ενταχθούν στην στρατιωτική ζωή. Σημειώνουμε ότι όσοι υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ έχουν δικαίωμα αποζημίωσης που είναι 273,35€ για τους στρατιώτες και 364,51€ για τους δεκανείς.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, θα δώσουν τον καθιερωμένο στρατιωτικό όρκο και θα λάβουν, άδεια ορκωμοσίας και Φύλλο Πορείας.

Το ΚΕΥΠ Λαμίας, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση μετέτρεψε σε σημείο υποδοχής, είναι από τις καλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, ενώ πάντα οι διοικήσεις του διαφύλαξαν τόσο τη σωστή εκπαίδευση όσο και τη σωστή διαβίωση των στρατιωτών.

Απομένει στους πολίτες της Λαμίας,  η καλή φιλοξενία των νέων στρατευμένων, κατά τις ολιγόωρες εξόδους τους, ιδιαίτερα των επιχειρηματιών στο κέντρο της Πόλεως.

Το ΚΕΥΠ, πρέπει να στηρίζετε από όλους, τόσο από τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, όσο και από κάθε απλό πολίτη, καθώς αποτελεί μια διαφήμιση της Λαμίας.

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδος αναμένεται να επισκεφθεί το ΚΕΥΠ, λόγο της παρουσίας Ν/Σ Οπλιτών, ο Αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.