Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα λαθραία τσιγάρα τους «φόρεσαν» χειροπέδες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 20:56 Τα λαθραία τσιγάρα τους «φόρεσαν» χειροπέδες

Κατασχέθηκαν πάνω από 4,5 κιλά αδασμολόγητου καπνού, πολλά πακέτα με λαθραία τσιγάρα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 32 & 22 ετών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων – Μεσσαπίων.

Οι ανωτέρω κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του στη Χώρα μας.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους το πρωί της Τετάρτης (09-10-2019) και μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης (10-10-2019), σε περιοχές της Νέας Αρτάκης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 40 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 2,5 κιλών,

• 189 λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών,

• 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς και

• το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ, από τη κατοχή του 22χρονου.

Τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Επίσης από το Τμήμα Ασφάλειας Άμφισσας – Δελφών συνελήφθη ένας 43χρονος που είχε στο αυτοκίνητό του δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 2.080 γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.