Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 17:25 Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Δήλωση για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Συμεών, ανάρτησε στο λογαριασμό του στο facebook ανάρτησε ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

Ειδικότερα ο κ. Σταυρογιάννης αναφέρει τα εξής:

«Ένα νέο, άξιο, ικανό, μορφωμένο και πνευματικά δραστήριο ιεράρχη εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας ως τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος.

Είμαι βέβαιος ότι η τοπική μας Εκκλησία στο πρόσωπό του βρήκε όχι μόνο τον άξιο συνεχιστή του έργου του μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Νικολάου, αλλά τον νέο πνευματικό και εκκλησιαστικό ταγό με την ξεχωριστή παρουσία στο χώρο της Εκκλησίας.

Η κοινωνία μας περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες που να αναδεικνύουν και να προβάλλουν το πνεύμα αλλά και την ουσία της ορθόδοξης πίστης μας.

Σήμερα μετά την εκλογή του μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπου Θεσπιών Συμεών ως Μητροπολίτη Φθιώτιδος όλοι οι Φθιώτες αισθάνονται τυχεροί που το πηδάλιο της τοπικής μας Εκκλησίας ανέλαβε ένας από τους πιο άξιους, ικανούς και πνευματικούς νέους ιεράρχες.

Εύχομαι ολόψυχα στον νέο μας Μητροπολίτη να του δίνει δύναμη και φώτιση ο Θεός για το τόσο σημαντικό, κοινωνικό, πνευματικό και ποιμαντορικό έργο που αναλαμβάνει.

Άξιος!!!»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση