Δύσκολη αποστολή της 7ης ΕΜΑΚ στο φαράγγι της Οίτης (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 08:23 Δύσκολη αποστολή της 7ης ΕΜΑΚ στο φαράγγι της Οίτης (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό κυνηγόσκυλου στο «Γερακάρι»…

Σε δύσβατο φαράγγι της Οίτης, για τη διάσωση κυνηγετικού σκύλου που εγκλωβίστηκε κατά την καταδίωξη αγριόχοιρων, επιχείρησαν έξι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ το πρωί του Σαββάτου (12/10).

Η αποστολή ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς το σκυλί είχε εγκλωβιστεί σε απρόσιτο μέρος τουλάχιστον 100 μέτρα από το μονοπάτι του φαραγγιού «Γερακάρι» όπου έφτασαν οι διασώστες της ορειβατικής ομάδας μαζί με το Διοικητή τους Σίμο Αποστόλου.

Γύρω στις 11 το πρωί ξεκίνησε η καταρρίχηση στην απόκρημνη πλαγιά έχοντας εντοπίσει τον σκύλο που ζητούσε βοήθεια. Την ώρα μάλιστα που οι πυροσβέστες πλησίαζαν το ζώο, βράχοι άρχισαν να πέφτουν από άλλο σημείο της κορυφής και από ύψος περίπου 140 μέτρων όπου βρισκόντουσαν αγριοκάτσικα.

Το απρόοπτο γεγονός ευτυχώς δεν αιφνιδίασε τους έμπειρους διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ που κατάφεραν να προφυλαχθούν, ενώ την ίδια ώρα ο σκύλος από το φόβο του υπερπήδησε ότι εμπόδιο υπήρχε μπροστά του και βρέθηκε σε δασικό μονοπάτι.

Σύμφωνα και με το αφεντικό του από τη στιγμή που βρέθηκε σε μονοπάτι θα μπορέσει να επιστρέψει στην ομάδα που διαθέτει επιπλέον GPS για τον εντοπισμό του.

Το σημαντικότερο είναι βέβαια ότι δεν τραυματίστηκε κανένας από τους πυροσβέστες η δουλειά των οποίων κρύβει πάντα σημαντικούς κινδύνους με τους ίδιους να ανταποκρίνονται πάντα σε οποιαδήποτε περίπτωση κινδυνεύει ζωή ακόμη και αν δεν πρόκειται για ανθρώπινη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση