Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία κατά των αιολικών πάρκων στα Άγραφα (Φώτο - Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 22:56 Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία κατά των αιολικών πάρκων στα Άγραφα (Φώτο - Βίντεο)

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συμμετείχαν το πρωί του Σαββάτου (12/10) στην κινητοποίηση κατά των Αιολικών Πάρκων που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα.

Η αρχική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και τα όσα ακολούθησαν είχαν πανελλαδικό χαρακτήρα και την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην ιστορική κορυφογραμμή εξεδήλωσαν άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης.

Όπως τόνισε, μιλώντας για την ανοιχτή συνέλευση ο κ. Γκένας δωρίζουν την γη των Αγράφων σε υποτιθέμενους επενδυτές και αυτό δεν θα επιτραπεί να περάσει. Μίλησε για αντίσταση που είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας και κάλεσε όλο τον κόσμο να πει όχι στην καταπάτηση των Αγράφων.

Οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όπου είχαν αναρτήσει πανό συλλογικότητες και κινήματα που συμμετείχαν, γύρω στη μιάμιση ώρα και ακολούθως πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας, με την διάρκειά της να ξεπερνάει την μία ώρα.

Σε απόσταση 50 μέτρων περίπου, διακριτικά,  ακολουθούσαν αστυνομικές δυνάμεις η παρουσία των οποίων ήταν διάχυτη και σε άλλα σημεία της πόλης αλλά δε δημιουργήθηκε γενικότερα πρόβλημα, ούτε κατά την συγκέντρωση ούτε κατά την πορεία.

Η κατάληξη των διαδηλωτών ήταν το αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, γύρω στις 2 το μεσημέρι στο εσωτερικό του οποίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση, με εκπροσώπους των κινημάτων να τοποθετούνται επί του θέματος των αιολικών πάρκων.  Στο τέλος εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο θα δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα.

Δείτε βίντεο από το KarditsaLive.net: