Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφυγόπουλο έβγαλε μαχαίρι σε παιδιά!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 10:41 Προσφυγόπουλο έβγαλε μαχαίρι σε παιδιά!

Καταγγελία γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας για τη συμπεριφορά των φιλοξενούμενων στο Κουτσόχερο…

Περιστατικό που φέρεται προσφυγόπουλο (από το καμπ του Κουτσόχερου) να έβγαλε και να απείλησε με μαχαίρι μικρά παιδιά στη Μάνδρα κατήγγειλαν στο δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας κάτοικοι και γονείς του χωριού. Αιτία σύμφωνα με τους γονείς ήταν ότι τα παιδιά δεν το δέχθηκαν για να παίξουν μπάλα!

Στη καταγγελία τους γονείς και κάτοικοι της Μάνδρας Λάρισας προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρουν:

«Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στις 12/10/2019 και ώρα 18.30 μ.μ. σε πάρκο του χωριού μας όπου βρίσκεται παιδική χαρά και παίζανε τα ανήλικα παιδιά μας, προσφυγόπουλο από τον καταυλισμό Κουτσοχέρου έβγαλε μαχαίρι το οποίο επέδειξε στα παιδιά μας και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους προφανώς για να τα εκφοβίσει και να τα αναγκάσει να αποχωρήσουν από το χώρο της παιδικής χαράς. Το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα στο Α.Τ. Περιφέρειας Θεσσαλίας με ταυτόχρονη κατάθεση μήνυσης από τους γονείς και εν συνεχεία έρευνα του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα για τον εντοπισμό του δράστη.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό θα θέλαμε να σας αναφέρουμε και προβλήματα που έχουν προκύψει από την έναρξη λειτουργίας του καταυλισμού:

1.- Από τη πρώτη ημέρα έλευσης τους περιφέρονται σε θρησκευτικούς χώρους που βρίσκονται στο χωριό μας (Εκκλησίες Αγίου Βασιλείου Αγίου Βλασίου και Προφήτη Ηλία) προκλητικά και χωρίς ίχνος σεβασμού πετώντας διάφορα αντικείμενα(σακκούλες-τενεκεδάκια πλαστικά μπουκάλια κλπ.) ενώ πολλές φορές κάνουν την ανάγκη τους με αποτέλεσμα πέραν των άλλων να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης με απρόβλεπτες συνέπειες.

2.Τα παραπάνω παρατηρούνται και στους χώρους του σχολείου, στις παιδικές χαρές καθώς και στους χώρους άθλησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση για τις δραστηριότητες των παιδιών του χωριού

3.-Κρούσματα μικροκλοπών λεηλασιών και εισβολών στις αυλές των σπιτιών

4.- Μετά τη δύση του ήλιου περιφέρονται στις γειτονιές του χωριού με αποτέλεσμα χωρίς τη θέληση τους οι κάτοικοι του χωριού να φοβούνται να κυκλοφορήσουν και τα καταστήματα να φυτοζωούν.

5.-Εχει γίνει πολλές φορές κατάληψη της Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων με συνέπεια τα οχήματα να διέρχονται μέσα από το χωριό και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ατυχήματα-δυστυχήματα.

6.- Ασκείται μπούλινγκ κυρίως σε παιδιά και γυναίκες»

Πηγή: larissanet.gr