Έφυγε ο Στερεοελλαδίτης δημοσιογράφος και εκδότης Ηλίας Ασημακόπουλος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 12:33 Έφυγε ο Στερεοελλαδίτης δημοσιογράφος και εκδότης Ηλίας Ασημακόπουλος

Δημιουργός της εφημερίδας «Φθιωτιδοφωκίς» και του περιοδικού «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΛΑΔΑ».

Πένθος στο δημοσιογραφικό κόσμο για το θάνατο του επί 44 χρόνια μέλους της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), Στερεοελλαδίτη Ηλία Ασημακόπουλου.

Ο Ηλίας Ασημακόπουλος, έφυγε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 ξαφνικά από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του, αφήνοντας πίσω όμως ένα πλούσιο έργο για τη Στερεά Ελλάδα την οποία αγάπησε και υπηρέτησε.

Τιμήθηκε με το βραβείο «Βλάσσης Σωκρατείδης»(2014), για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας «ΦΘΙΩΤΙΔΟΦΩΚΙΣ»(1960-2010) και του περιοδικού «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» από το 1969 μέχρι σήμερα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στις 3.0'0 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου - Δημοτικό Κοιμητήριο Νέας Φιλαδέλφειας.

Διαβάστε το ψήφισμα της ΕΔΙΠΤ για το θάνατο του Ηλία Ασημακόπουλο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), το οποίο συνήλθε τακτικά σήμερα 14 Οκτωβρίου 2019, πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο θάνατο του επί 44 χρόνια εν ενεργεία Μέλους της Ένωσης, ευπατρίδη δημοσιογράφου, ως και διατελέσαντος Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης επί σειρά ετών

ΗΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,

και ομόφωνα αποφασίζει:

1. Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του στους οικείους του για την ξαφνική απώλεια του εξαίρετου μέλους της ΕΔΙΠΤ και δημοσιογράφου Ηλία Ασημακόπουλου. Ο Ηλίας Ασημακόπουλος μέσα από το περιοδικό του «Στερεά Ελλάς», αλλά και την εφημερίδα του «Φθιωτιδοφωκίς» συνέβαλε ουσιαστικά στην προβολή της γενέτειράς του. Είχε δε τιμηθεί με το βραβείο «Βλάσσης Σωκρατείδης» στο πλαίσιο της 31ης Απονομής των ετήσιων Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση.

2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

3. Να γνωστοποιηθεί το παρόν ψήφισμα στα Μέλη της Ένωσης και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση