Χιλιάδες λίτρα ναυτιλιακού πετρελαίου δεσμεύτηκαν από την ΑΑΔΕ στο λιμένα Χαλκίδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 20:16 Χιλιάδες λίτρα ναυτιλιακού πετρελαίου δεσμεύτηκαν από την ΑΑΔΕ στο λιμένα Χαλκίδας

Πιάστηκαν τρία πλοία με πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου…

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία ρυμουλκά πλοία έπιασαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για πλεονάζον ναυτιλιακό πετρέλαιο στο λιμάνι της Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα η Θαλάσσια Ομάδας Ελέγχου της ΕΛ.Υ.Τ. Αττικής διενέργησε στις 9 Οκτωβρίου ελέγχους σε πλοία στην παράκτια ζώνη της Χαλκίδας και δεσμεύτηκαν συνολικά από τρία πλοία 51.249 λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας.

Πιο αναλυτικά,  σε ρυμουλκό πλοίο που κατέπλεε από λιμάνι του εξωτερικού πραγματοποιήθηκε έλεγχος των ναυτιλιακών εγγράφων (ημερολόγιο μηχανής) , των τελωνειακών παραστατικών και της ποσότητας που ήταν στις δεξαμενές του πλοίου. Κατά την ελεγκτική επαλήθευση με την μέθοδο της κλειστής αποθήκης, διαπιστώθηκε το πλοίο να έχει στις δεξαμενές του πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας 19.349,0 λίτρα.

Σε δύο ακόμη ρυμουλκούμενα πλοία που κατέπλευσαν από λιμάνια του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε συσχετισμός των ποσοτήτων που είχαν δηλωθεί στο αρμόδιο Τελωνείο μέσω των Δηλωτικών Συνοπτικής Διασάφησης Εναπόθεσης (εμπορευμάτων) και της ποσότητας πετρελαίου ναυτιλίας που ήταν στις δεξαμενές των πλοίων.

Από την διασταύρωση διαπιστώθηκε στο πρώτο πλοίο πλεονάζουσα ποσότητα πετρελαίου ναυτιλίας 16.100 λίτρα και στο δεύτερο 15.800 λίτρα (συνολική πλεονάζουσα ποσότητα 31.900 λίτρα).

Και στις τρεις περιπτώσεις, δεσμεύτηκε η ποσότητα του πετρελαίου ναυτιλίας και ξεκίνησε η διαδικασία προσδιορισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων

Προσαρμοσμένη αναζήτηση