Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Το «πλιάτσικο» κατέληξε με χειροπέδες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 20:08 Λαμία: Το «πλιάτσικο» κατέληξε με χειροπέδες

Τρεις συλλήψεις από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που τους έπιασαν με τα κλεμμένα...

Συνελήφθησαν  το μεσημέρι της Τρίτης (15-10-2019) στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας – Στυλίδας στο ύψος της "Μαυρομαντήλας", από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, τρεις (3) Έλληνες, ηλικίας 52, 51 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Ασφάλεια Λαμίας, οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει νωρίτερα σε ανενεργή επιχείρηση που βρίσκεται πλησίον και είχαν αφαιρέσει διάφορα οικοδομικά υλικά, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, τα οποία και φόρτωσαν σε δύο οχήματα ιδιοκτησίας των δύο τελευταίων (του 51χρονου και του 33χρονου). Πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον γιο του ιδιοκτήτη ο οποίος τους ακολούθησε τηλεφωνώντας συγχρόνως στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και τους συνέλαβαν, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, το οποίο και αναβλήθηκε για την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου προκειμένου να καταθέσει και ο παθών.

Συλλήψεις και στη Θήβα

Συνελήφθησαν, επίσης σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, δύο (2) Έλληνες, ηλικίας 31 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού της περιοχής, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι νωρίτερα, είχαν αφαιρέσει τα ανωτέρω αντικείμενα από σταθμευμένο βαγόνι αμαξοστοιχίας.

Επιπλέον κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα, ιδιοκτησίας του 19χρονου.

Ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών