Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Διεκόπη η δίκη του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 16:09 Λαμία: Διεκόπη η δίκη του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών

Η εγκληματική οργάνωση με έδρα τα Καμένα Βούρλα, είχε εξαρθρωθεί τον Ιούλιο του 2018 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Με την κατάθεση Αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας η δίκη για τη σύσταση ομάδας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την καλλιέργεια και τη συγκομιδή ναρκωτικών ουσιών, που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2018 μετά από επιχειρήσεις των αστυνομικών σε Καμένα Βούρλα και Ελευθεροχώρι.

Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται δέκα (10) άτομα εκ των οποίων τέσσερις κάτοικοι Καμένων Βούρλων, δύο Λαμίας, ένας Καινουρίου και ένας κάτοικος Ελευθεροχωρίου. Έλληνες είναι οι τρεις (δύο ομογενείς) από τους δέκα, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και βρίσκονται σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της χώρας (συνολικά οι εφτά).

Σύμφωνα με το μάρτυρα, είχαν περιέλθει από το 2017 στην υπηρεσία του πληροφορίες για διακίνηση χασίς 170 κιλών από τους κατηγορούμενους, σε Φθιώτιδα, Βέλγιο και Αττική.

Η φυτεία του 2017 δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί γεωγραφικά, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν  μέσα στο 2018, 1802 δενδρύλλια σε τοποθεσίες στο Καινούριο και στο Ελευθεροχώρι.

Για τη μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ των πρώτων πληροφοριών και των συλλήψεων που ήρθαν στα μέσα του 2018, ξεκίνησε τις ερωτήσεις του ο Εισαγγελέας της έδρας, ωστόσο τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν στο εγγύς μέλλον καθώς η δίκη διεκόπη για τις 11 Νοεμβρίου 2019  και ώρα 9:30’ πμ.