Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπε ο Φάνης Σπανός με τους Δημάρχους Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 08:22 Τι είπε ο Φάνης Σπανός με τους Δημάρχους Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Έργα, τουρισμός, πολιτική προστασία και …προσφυγικό στην ατζέντα.

Σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και με διάθεση για συνεργασία σε όλα τα θέματα, πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, το απόγευμα της Πέμπτης (17/10) η συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού με τους εφτά Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Γιάννη Συκιώτη (Καμένων Βούρλων), Γιώργο Χαντζή (Μακρακώμης), Θύμιο Καραΐσκο (Λαμιέων), Αθανασία Στιβακτή (Αμφίκλειας – Ελάτειας), Μπάμπη Λιόλιο (Δομοκού), Βιργινία Στεργίου (Στυλίδας) και Θανάση Ζεκεντέ (Λοκρών).

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Κυρμανίδης.

Με τη συγκεκριμένη συνάντηση ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επαφών του κ. Σπανού και των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών με τους Δημάρχους όλης της Στερεάς.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό για όλες τις δράσεις και τις προτεραιότητες στην επίλυση θεμάτων και προβλημάτων ανά περιφερειακή ενότητα και ανά δήμο.

Θέματα Πολιτικής Προστασίας, έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που πρέπει να γίνουν, αλλά και  γενικότερα θέματα όπως η πολιτική για τον τουρισμό και η αγροτική πολιτική, τέθηκαν στο τραπέζι και από τις δύο πλευρές.

Έτσι σε επί μέρους θέματα, αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΛΑΡΚΟ και η πορεία υλοποίησης των λιμενικών και οδικών υποδομών του νομού,ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και η σιδηροδρομική διασύνδεση περιοχών της Φθιώτιδας.

Όπως επισήμανε ο κ. Σπανός τις συναντήσεις αυτές πρόκειται να τις καθιερώσουν ανά δύο ή τρεις μήνες, καθώς θα είναι σημαντικές για τις διορθώσεις λαθών ώστε να γίνουν όλοι πιο αποτελεσματικοί και ωφέλιμοι.

Ακούστε τι δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός:

Σημειώνουμε τέλος ότι το προσφυγικό δε θα μπορούσε να λείψει από το τραπέζι στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Δείτε ΕΔΩ τι ακριβώς ειπώθηκε από τον Περιφερειάρχη για το μείζον θέμα που αφορά τη διασπορά χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.