Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ξεκινούν οι διαλέξεις στη Χριστιανική Εστία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 18:53 Λαμία: Ξεκινούν οι διαλέξεις στη Χριστιανική Εστία

Το κήρυγμα της Κυριακής...

Όπως οι γεωργοί την περίοδο που διανύουμε, οργώνουν την ευλογημένη γη & τη σπέρνουν με διάφορους σπόρους, για να αποδώσουν καρπούς, έτσι & η μάνα μας, Ορθόδοξη  Εκκλησία αρχίζει τις ομιλίες  ορθόδοξης χριστιανικής οικοδομής.

Η Χριστιανική Εστία Λαμίας, από το έτος 1935, συμμετέχει αδιαλείπτως, σε αυτήν την ευλογημένη προσπάθεια.

Με τις ευλογίες της τοπικής μας Εκκλησίας, από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 & κάθε Κυριακή το εσπέρας, από τις 18:00 μέχρι 19:00, θα πραγματοποιούνται ομιλίες πνευματικού, κοινωνικού & εθνικού περιεχομένου.

Ο «σπόρος» του Ευαγγελίου «ρίχνονταν» από  τους άοκνους και θείους εργάτες, τους Αγίους Αποστόλους, σε κάθε μέρος της οικουμένης και αύξανε θεαματικά.

Οι μύριες δυσκολίες, οι κακουχίες, οι κόποι και προπαντός οι απάνθρωποι διωγμοί δεν τους πτόησαν. Το έργο τους καρποφορούσε, διότι το αύξανε το ενοικούν στην Εκκλησία Άγιο Πνεύμα (Ιωάν.15,26).

Με το άκουσμα της ευαγγελικής αλήθειας, τα σκοτάδια της πλάνης διαλύονταν. Οι δεισιδαίμονες τυραννικές αντιλήψεις παραμερίζονταν μπροστά στην πνευματική ελευθερία του χριστιανικού μηνύματος. Οι ασήμαντοι αυτοί αλιείς της Γαλιλαίας έστρεψαν την ιστορία του κόσμου στον δρόμο της ανθρωπιάς, του πολιτισμού και της προόδου. Οι ταπεινοί και καταφρονημένοι άνθρωποι της παλαιάς εποχής, οι οποίοι δεν είχαν μεγαλύτερη αξία από εκείνη των ζώων και των πραγμάτων, αναδείχτηκαν, χάρις στο κήρυγμα εκείνων, για πρώτη φορά σε ανθρώπινες αξίες και ακόμα περισσότερο, σε ζωντανές εικόνες του Θεού!

Πολλοί ισχυροί κατάλαβαν ότι, η εγκόσμια ισχύς τους δεν είχε πραγματική αξία και γι’ αυτό την αποποιήθηκαν.

Λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως (347-407 μ.Χ), «Όπως η γη που δεν καλλιεργείται, μεταβάλλεται σε χέρση και γεμίζει από αγριόκλαδα, έτσι και στην ψυχή που δεν απολαμβάνει πνευματική διδασκαλία, φυτρώνουν αγκάθια και τριβόλια. Όπως τα σώματα που δεν καθαρίζονται στο λουτρό, είναι γεμάτα από ρύπο και ακαθαρσία, έτσι και η ψυχή που δεν απολαμβάνει πνευματική διδασκαλία, έχει πάνω της πολλές κηλίδες από τα αμαρτήματά της.»

Όσοι ευσεβείς και φιλόχριστοι, νέοι και μεγαλύτεροι, θέλετε να ακούσετε τα σωτηριώδη μηνύματα του Ευαγγελίου και να ωφεληθείτε πνευματικά, ψυχικά & να έχετε εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, μην αμελείτε, κάθε Κυριακή απόγευμα στις 6, στην Χριστιανική Εστία Λαμίας, Πλατεία «Αθανασίου Διάκου» 9.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: 2231022782.