Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Λάρισα ο Χρυσοχοΐδης για την μετεγκατάσταση προσφύγων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 11:28 Στη Λάρισα ο Χρυσοχοΐδης για την μετεγκατάσταση προσφύγων

Σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τις αρχές και φορείς του νομού.

Η μετεγκατάσταση προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στη Λάρισα, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, με τη συμμετοχή των τοπικών βουλευτών, του περιφερειάρχη και των δημάρχων.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός δήλωσε πως «μιλήσαμε για το μεταναστευτικό. Για την εθνική ανάγκη διαχείρισης της κρίσης, που υπάρχει στα νησιά μας».

Τόνισε ότι «η Λάρισα έχει ήδη σηκώσει βάρος στη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών», για να προσθέσει ωστόσο, ότι «θα συμβάλει και τώρα, με δικαιοσύνη, στο πλαίσιο μίας αναλογικής πανελλαδικής κατανομής των μεταναστών και των προσφύγων. Γιατί οι τοπικοί άρχοντες και οι κάτοικοι της Λάρισας έχουν εθνική συνείδηση και εθνική ευθύνη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός ξεκαθάρισε, πως δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέας προσφυγικής δομής ή επέκτασης της υφιστάμενης στο Κουτσόχερο, αλλά οι νέοι πρόσφυγες που θα έρθουν στην περιοχή, θα είναι οικογένειες, που θα μείνουν σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα για διάστημα 6 μηνών.

Ωστόσο, δεν έγινε γνωστός ούτε ο αριθμός των προσφύγων, ούτε ο αριθμός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που θα φιλοξενηθούν.