Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέταξε για Γερμανία η μητέρα από τη Λαμία - Να γυρίσεις νικήτρια Κατερίνα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 08:00 Πέταξε για Γερμανία η μητέρα από τη Λαμία - Να γυρίσεις νικήτρια Κατερίνα!

Ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας για την τρίτεκνη μητέρα από τη Λαμία που έχει "χτυπηθεί" από σπάνια νόσο («Νόσος του Κινητικού Νευρώνα» - ALS).

Σήμερα στις 8.15 το πρωί, η Κατερίνα μας ξεκίνησε το ταξίδι ελπίδας και πίστης προς το θαύμα της θεραπείας! Είμαστε πολύ συγκινημένοι και γεμάτοι αισιοδοξία.

Κατερίνα, ευχόμαστε το αποτέλεσμα να είναι πολύ ανώτερο των προσδοκιών σου, το αξίζεις πραγματικά!

"Όταν κάποιος προχωράει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση των ονείρων του, και παλεύει για να ζήσει τη ζωή που είχε ονειρευτεί, θα συναντήσει την επιτυχία εκεί που δεν την περίμενε"
Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ

Σας ευχαριστούμε με όλη μας την ψυχή όλους εσάς που κάνατε πραγματικότητα αυτή την προσπάθεια ζωής της Κατερίνας μας.

Χωρίς την αγάπη σας και την υποστήριξή σας αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε πάρει σάρκα και οστά.

Σας παρακαλούμε έχετε την στις προσευχές σας και στέλνετε όλη σας τη θετική ενέργεια!

Μέσα από την σελίδα αυτή θα σας ενημερώνουμε για την πορεία της Κατερίνας μας.

Με άπειρη εκτίμηση,

Η οικογένεια της Κατερίνας

- Λίγα λόγια για τη θεραπεία:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε αυτό το ταξίδι θα γίνει η συγκομιδή μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων (MSCs) από τον υποδόριο λιπώδη ιστό της Κατερίνας.

Τις επόμενες 4 εβδομάδες θα ακολουθήσει η επεξεργασία των βλαστοκυττάρων και η παραγωγή του Secretome βλαστικού κυττάρου (SCS)*

Από μία και μόνο απομόνωση των βλαστοκυττάρων, από τη λιποαναρρόφηση του λιπώδους ιστού, μπορούν να ληφθούν μέχρι και 10 “θεραπευτικές” δόσεις οι οποίες θα χορηγηθούν συστηματικά (ανα 3 ή 4 μήνες) μέσω έγχυσης.

Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι να προκληθεί η παραγωγή των συγκεκριμένων αναγεννητικών ουσιών που εκκρίνουν τα βλαστοκύτταρα, να συγκεντρωθούν και να χρησιμοποιηθούν για τη πιθανή θεραπεία της πάθησης που πάσχει ο ασθενής και στην συγκεκριμένη περίπτωση του ALS.

*Secretome είναι το σύνολο πρωτεϊνών που εκφράζεται από έναν οργανισμό και εκκρίνεται στον εξωκυτταρικό χώρο. Στους ανθρώπους, αυτό το υποσύνολο του πρωτεόνων (proteome) περιλαμβάνει 13-20% όλων των πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένων κυτοκινών, αυξητικών παραγόντων, πρωτεϊνών εξωκυτταρικής μήτρας και ρυθμιστών και shed υποδοχέων.

Εφιάλτης ή πραγματικότητα;

Με αυτό το ερώτημα πετάγομαι τα βράδια στον ύπνο μου και σε κλάσματα δευτερολέπτου κουνωντας λίγο το σώμα μου, συνειδητοποιώ ότι είναι πραγματικότητα. Με το βλέμμα στραμμένο στην εικόνα της Παναγίας παρακαλώ για ενα θαύμα. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους ασθενείς του ALS γι'αυτό που βιώνουμε!

Όλα άλλαξαν σε ένα πρωινό ξύπνημα μου τον Ιουνιο του 2018, όταν παρατήρησα ένα ψελισμα στην ομιλία μου.Το αμελησα για λίγους μήνες αλλά αυτό γινόταν πιο έντονο συνοδευόμενο και απο μια μικρή μυϊκή αδυναμία στο αριστερό άκρο μου.

Αποφάσισα να επισκεφθώ έναν νευρολογο. Πρώτη τού εκτίμηση μυασθένεια αλλά και μια μικρή υποψία για ALS (νόσος του κινητικου νευρωνα). Αναλύοντας ο γιατρός μου τί είναι η κάθε ασθένεια γύρισα στο σπίτι μου κλαίγοντας και δεν ήθελα ούτε καν να ξανά σκεφτώ ότι άκουσα.

Έπρεπε να κάνω εισαγωγή σε νοσοκομείο για περεταίρω εξετάσεις και την τελική διάγνωση. Μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας μου ανακοίνωσαν τήν διάγνωση《Νόσος του κινητικου νευρωνα 》Την ίδια στιγμή άρχισα να κλαίω και να πενθώ για το πολυτιμότερο αγαθό που έχασα την ΥΓΕΊΑ ΜΟΥ!!

Ξαφνικά, απο δραστήρια και δυναμική που ημουν κατέληξε να μην μπορώ να κάνω τίποτα μόνη μου και να χρειάζομαι μια μόνιμη βοήθεια.

Όσο στεναχωριέμαι, αυτό το τέρας χορταίνει. Καθημερινα παλεύω μαζί του χάνοντας πολλές μάχες αλλά ακόμη δεν έχασα το πόλεμο.

Θυμώνω λέγοντας στον εαυτό μόυ ΌΧΙ δεν θα με νικήσεις εσύ αλλά εγώ!!

Το ALS μπορεί να έχει εμένα εγώ όμως δεν θα έχω το ALS

Kατερίνα Αποστολοπούλου