Μπάμπης Λιόλιος: Αυτή είναι η αλήθεια για τα Οικονομικά του Δήμου Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 08:16 Μπάμπης Λιόλιος: Αυτή είναι η αλήθεια για τα Οικονομικά του Δήμου Δομοκού

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο Δήμο Δομοκού με αφορμή τη συζήτηση των Οικονομικών του Δήμου σε σχέση με τις ταμειακές υποχρεώσεις και τα αντίστοιχα ταμειακά διαθέσιμα που παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο νέος Δήμαρχος Μπάμπης Λιόλιος κάνει λόγο για χρέος που αγγίζει το 1,8 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έλαβε έκτακτη επιχορήγηση – αφού αποδείχτηκε κακοπληρωτής και διευκολύνθηκε για ληξιπρόθεσμες οφειλές από το υπουργείο εσωτερικών – 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι μόνο τον τελευταίο μήνα της προηγούμενης Διοίκησης, δηλαδή τον Αύγουστο του 2019 κοπήκαν 259 τιμολόγια συνολικού ποσού 317.000€!

Διαβάστε τι αναφέρει αναλυτικά σε δελτίο τύπου:

Αναβλήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα οικονομικά του Δήμου, καθώς αποχώρησε, ο επικεφαλής και μαζί του οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» με εξαίρεση τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Αυγέρη που προήδρευσε της συνεδρίασης - λόγω απουσίας του Προέδρου κ. Δημήτρη Παληογεώργου - και της Δημοτικής Συμβούλου κας Λεμονιάς Γρίβα.

Κατόπιν αυτής της κίνησης, η οποία σε καμία περίπτωση δε συνάδει με την φιλοσοφία του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση, που επιζητά την άμεση συνεργασία όλων των παρατάξεων, οι εναπομείναντες σύμβουλοι αποφάσισαν την αναβολή της συζήτησής του.

Ο ταμειακός απολογισμός του 2018 αποκάλυψε, ότι ο Δήμος κατέστη κακοπληρωτής και χρειάστηκε πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, μεταξύ των οποίων και ανεξόφλητο ποσό στη ΔΕΗ που άγγιζε τα 800.000 ευρώ.

Ακόμη και έτσι όμως μέχρι 31/8/19, το σύνολο των οφειλών-χρεών του Δήμου προς τρίτους αγγίζει το ύψος του 1.800.000€. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην ίδια ημερομηνία δεν ξεπερνούν τα 450.000€. Σημειώνεται ότι μόνο κατά τον μήνα Αύγουστο του 2019 (τελευταίος μήνας διοίκησης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής) εκδόθηκαν 259 τιμολόγια συνολικού ποσού 317.000€!

Με αφορμή τη συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, δήλωσε: «Προεκλογική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής ήταν το νοικοκύρεμα του Δήμου και η αναλυτική ενημέρωση όλων των δημοτών για τις πράξεις και τα έργα μας, με λογοδοσία για την κατάληξη και του τελευταίου ευρώ. Η δυναμική του χρέους των ληξιπρόθεσμων του Δήμου δεν ήταν δυνατόν να ανακοπεί στις λίγες ημέρες που αναλάβαμε τη διοίκησή του. Με τη σειρά που βάζουμε όμως και τον ορθολογισμό των εξόδων, είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη χρήση τα λογιστικά στοιχεία θα αντιστοιχούν σε ένα Δήμο υγιή και με αναπτυξιακή προοπτική».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση