Ευχάριστα νέα για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» στη Στερεά – Επιτροπή για το προσφυγικό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 11:51 Ευχάριστα νέα για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» στη Στερεά – Επιτροπή για το προσφυγικό

Την επιπλέον ενίσχυση με 2,5 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» από το ΠΕΠ Στερεάς, ανακοίνωσε στο περιφερειακό συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε συμμετάσχει χρηματοδοτικά και στους δύο πρώτους κύκλους, ενώ η τεράστια συμμετοχή πολιτών με αιτήσεις στο πρόγραμμα, κατέστησε επιτακτική την εξεύρεση πόρων για την επέκτασή του.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπανός, «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αφουγκράζεται την ανάγκη των πολιτών της να ενταχθούν στο πρόγραμμα ‘’Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ’’, γι’ αυτό και προχωρά στην ενίσχυσή του με επιπλέον 2,5 εκατ. ευρώ,  προκειμένου να ικανοποιηθούν και άλλοι πολλοί δικαιούχοι. Δράσεις που οδηγούν στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας καθώς και τη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος των πόλεών μας, θα μας βρίσκουν πάντα παρόντες».

Το μεγάλο θέμα της 2ης ουσιαστικά τακτικής συνεδρίασης με το νέο σχήμα, ήταν το προσφυγικό και η σύσταση επιτροπής, η οποία θα εισηγείται προτάσεις για πρωτοβουλίες και ενέργειες της Περιφέρειας στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για το μεγάλο αυτό θέμα.

Αν και υπήρξαν διαφωνίες από παρατάξεις της μειοψηφίας, τελικά η πρόταση του Περιφερειάρχη πέρασε με τη στήριξη των παρατάξεων του Δημήτρη Αναγνωστάκη και της Κατερίνας Μπατζελή. Η επιτροπή θα αποτελείται από δύο περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας, δύο του κ. Αναγνωστάκη και ένας από το συνδυασμό της κας Μπατζελή. Επίσης θα συμμετέχουν και δύο εκπρόσωποι της ΠΕΔ προκειμένου να εισηγούνται προτάσεις σε συνεργασία με τους Δήμους.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση