Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτσι θα γιορτάσει η Λαμία την 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 09:30 Έτσι θα γιορτάσει η Λαμία την 28η Οκτωβρίου

Στις 12:15' το μεσημέρι ξεκινάει η παρέλαση μαθητικών, στρατιωτικών και άλλων τμημάτων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Με το σημαιοστολισμό των Δημόσιων και Ιδιωτικών Καταστημάτων στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τη Λαμία και των υπόλοιπων Δήμων της Φθιώτιδας, από το πρωί της 25ης Οκτωβρίου, ξεκινά φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου για την 28η Οκτωβρίου.

Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους τις Φθιωτικής πρωτεύουσας και τις παρελάσεις των μαθητών σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς:

Α. Σημαιοστολισμός - Φωταγώγηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου

α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την ογδόη πρωινή ώρα της 25ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.

Β. Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

α) Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Οργανισμών του Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π.

β) Ώρα 11.30΄: Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή, στην Πλατεία Πάρκου, από αντιπροσωπείες Μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με επικεφαλής Δασκάλους, Καθηγητές και Βαθμοφόρους αντίστοιχα.

Γ. Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης.

Ώρα 08.00΄: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων. Περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων στις κεντρικές οδούς της πόλης, με παιάνισμα πατριωτικών εμβατηρίων.

Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του εκπροσώπου της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ.Ιγνατίου, Τοποτηρητού της Ι. Μητρόπολης Φθιώτιδας. 

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από την κα. Ευσταθία Καρανικόλα, Διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλθεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Θα ακολουθήσει καφές επισήμων στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φθιώτιδας (Π.Στ.Ε), Ισόγειο Πλ.Ελευθερίας 13. 

Ώρα 12.15 : Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα Καθηγητών Φ.Α., της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά τμήματα.

Ώρα 17.30 : Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα