Στη Βουλή και πάλι οι διεκδικήσεις του Μητροπολιτικού Ναού Φθιώτιδας στην Αττική

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 18:34 Στη Βουλή και πάλι οι διεκδικήσεις του Μητροπολιτικού Ναού Φθιώτιδας στην Αττική

Στις 5 Νοεμβρίου εκδικάζεται η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωσε τον Ναό της Λαμίας.

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΜεΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης σχετικά με το αν το Δημόσιο θα συντονίσει τις προσπάθειές του, ώστε να μη δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού Θεοτόκου Λαμίας στις διεκδικήσεις του για περίπου 7.500 στρέμματα στην Δυτική Αττική.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στις 5 Νοεμβρίου 2019, ενώ πρωτόδικα ο Ναός θυμίζουμε είχε δικαιωθεί για τα στρέμματα που διεκδικεί εντός και εκτός σχεδίου στους Δήμους Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Από την πλευρά του ο Μητροπολιτικός Ναός έχει υποβάλει στο Κτηματολόγιο δηλώσεις κυριότητας αυτών των στρεμμάτων εκ των οποίων τα 1.500 είναι εντός σχεδίου και περιλαμβάνουν δημόσιους χώρους στους Δήμους Περιστερίου και Πετρούπολης.

Ακόμη 3.700 στρέμματα είναι εκτός σχεδίου και άλλα 2.300 στρέμματα δασικής έκτασης στα όρια των ανωτέρω δήμων με το δήμο Χαϊδαρίου.

Πριν το πρωτόδικο δικαστήριο η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τις διεκδικήσεις της. Διευκρίνιζε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόλαος συνέχιζε την προσπάθειά διαφύλαξης της περιουσίας της εκκλησίας  που είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός του κυρός Δαμασκηνός, σημειώνοντας όμως ότι «ο Ναός θα αξιοποιήσει για το καλό της τοπικής κοινωνίας της Λαμίας και του Περιστερίου την περιουσία. Αυτή η περιουσία θα διαμοιραστεί στο λαό όχι από τους πολιτικούς αλλά από την Εκκλησία, η οποία θα σεβασθεί πρώτα το περιβάλλον και  θα  ιδρύσει κέντρο αποτοξινώσεως, φοιτητική λέσχη, αθλητικές εγκαταστάσεις, ιδρύματα πασχόντων και άλλα κοινωφελή κέντρα…».

Σε άλλο σημείο ξεκαθάριζε επίσης ότι ανεξαρτήτων δικαστικών αποφάσεων - που όλες μέχρι σήμερα έχουν δικαιώσει το Λαμιώτικο ναό - χάρισε κυριότητες σε όλη την δομημένη περιοχή, σε όσους είχαν καταπατήσει ή είχαν αγοράσει από καταπατητές και απάλλαξε από το άγχος χιλιάδες οικογένειες, που αλλιώς δεν μπορούσαν να αποκτήσουν  τίτλους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση