Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 08:12 Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος

Πέντε δήμαρχοι της Φθιώτιδας στο Διοικητικό Συμβούλιο…

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Θήβα στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ. Θηβαίων, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρία των ΟΤΑ «ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ» με κύριο θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος, αναδείχτηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος συνεχίζοντας την «παράδοση» που ξεκίνησε με την εκλογή του Νίκου Σταυρογιάννη στο πρώτο ΔΣ του Φορέα, ενώ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο νέος Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου.

Στην 11μελης Διοίκηση θα συμμετέχουν συνολικά πέντε δήμαρχοι από τη Φθιώτιδα (έναντι μόλις δύο στην προηγούμενη), καθώς εκτός του κ. Καραΐσκου, θα είναι και οι Θανάσης Ζεκεντές, Γιάννης Συκιώτης, Γιώργος Χαντζής και Αθανασία Στιβακτή.

Τους παραπάνω πλαισιώνουν οι Δήμαρχοι, Γιώργος Αναστασίου, Νίκος Σουλιώτης, Γιώργος Ντασιώτης, Παναγιώτης Ταγκαλής, Γιώργος Καπετζώνης και Γιάννης Κοτζιάς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το απερχόμενο ΔΣ μόλις τρία άτομα συνεχίζουν, ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, Δωρίδας Γιώργος Καπετζώνης και Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.

«Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες είναι ότι πρόκειται για έναν περιφερειακό Φορέα που σκοπό έχει να διαχειριστεί με σωστό τρόπο και για το συμφέρον τους, τα απορρίμματα όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα σε ένα θέμα που έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον και την αειφορία και ταυτίζεται με το σήμερα και το αύριο των δήμων μας», είπε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του ως νέος Πρόεδρος του Φορέα ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος συνεχάρη τον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Σταυρογιάννη και το ΔΣ για τη δουλειά που έχει γίνει. Χαρακτήρισε μάλιστα το ΦοΔΣΑ Στερεάς ως τον καλύτερο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Στα θέματα της γενικής συνέλευσης ήταν και η τροποποίηση του κανονισμού τιμολόγησης έτους 2020 και της εισφοράς των ΟΤΑ σχετικά με το αντισταθμιστικό όφελος σύμφωνα με το νέο νόμο.

Για το νέο έτος η ετήσια εισφορά των Δήμων που φιλοξενούν εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων είναι:

Δήμος Χαλκιδέων: 1.844.638,52

Δήμος Λαμιέων: 1.050.925,04

Δήμος Θηβαίων: 406.852,75

Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού: 187.761,15

Δήμος Δελφών: 400.465,77

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση