Ο Γιάννης Οικονόμου για την ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 09:29 Ο Γιάννης Οικονόμου για την ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Φθιώτιδα

«Συνεχίζουμε μεθοδικά και ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη κατά της ανομίας ώστε το αίσθημα της ασφάλειας να εμπεδωθεί παντού»..

Τις προσπάθειές του για την ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας με έδρα τη Λαμία, καθώς και την πλήρη ικανοποίησή του για την ανακοίνωσή της από τον αρμόδιο υπουργό, εκφράζει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου, το θέμα είχε φέρει πρόσφατα στη Βουλή και συγκεκριμένα στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, με την ερώτηση του Αρ.777 19-9-2019.

Στην ερώτηση του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε πως «μετά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που έλαβε χώρα το 2017, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας παρέμεινε η μοναδική Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Επικράτειας που δεν διέθετε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και έθετε το θέμα ίδρυσης της».

Ακολούθησε στις 11 Οκτωβρίου 2019 η με ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 7017/4/23132-γ΄, απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου αναφέρεται ότι «Παρέπεται να λεχθεί ότι, στο πλαίσιο της ουσιαστικής αποτίμησης της αποτελεσματικότητας των προκαθορισμένων μεταρρυθμίσεων, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας επανεκτιμώνται οι ανάγκες όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος και εκδηλώνονται, όπου αυτό απαιτείται, οι απαραίτητες τροποποιήσεις της οργανωτικής δομής ή/και η ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε αυτές, πάντοτε προς το σκοπό της διασφάλισης του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσής τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα εκτιμηθεί και η τυχόν προαγωγή του διαλαμβανόμενου Τμήματος Ασφαλείας, σε Υποδιεύθυνση.»

Ως «άμεση και ταχύτατη», χαρακτηρίζει την αντίδραση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ. Οικονόμου, αφού πολύ γρήγορα ανακοίνωσε πως θα ιδρυθεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας με έδρα τη Λαμία.

«Συνεχίζουμε μεθοδικά και ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη κατά της ανομίας ώστε το αίσθημα της ασφάλειας να εμπεδωθεί παντού», καταλήγει στη δήλωσή του ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση