Στην Τήνο για το μνημόσυνο του προκατόχου του κυρού Νικολάου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 19:07 Στην Τήνο για το μνημόσυνο του προκατόχου του κυρού Νικολάου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του προκατόχου του κυρού Νικολάου στην Πλατειά Τήνου, θα βρεθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από την κοίμησή του.

Ο νέος Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας θα μεταβεί στην Τήνο ερχόμενος από το Ηράκλειο όπου παραβρέθηκε στη χειροτονία του αδελφικού του φίλου και εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, Βοηθού Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Η χειροτονία έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Να σημειώσουμε ότι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας έχει λάβει πρόσκληση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου κ. Δωροθέου αλλά και από τη διοίκηση του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, Πρωτ. π. Γεωργίου Φανερού, να χοροστατήσει στον Όρθρο και θα τελέσει και τη Θεία Λειτουργία την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Τήνου, στον Ναό της Μεγαλόχαρης, όπου και θα προστεί και της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εκφωνώντας τον Πανηγυρικό της ημέρας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών, τιμώντας την μνήμη του προκατόχου του, θα μεταβεί και στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Ιερωνύμου του Α’ και θα τελέσει νεκρώσιμο τρισάγιο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση