Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσκύνημα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας στην γενέτειρα του Προκατόχου του

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 10:10 Προσκύνημα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας στην γενέτειρα του Προκατόχου του

Στην Ιερά Νήσο Τήνο...

Στην Ιερά Νήσο Τήνο κατέφθασε το απόγευμα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Στον Λιμένα της νήσου  ανέμεναν και υπεδέχθησαν τον Ποιμενάρχη μας με εγκαρδιότητα και αγάπη,  ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Γεώργιος Φανερός και ο Λιμενάρχης Τήνου κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος ευθύς αμέσως,  κατευθύνθηκε στην γενέτειρα του μακαριστού Προκατόχου του κυρού Νικολάου, στα Πλατειά της Τήνου,  όπου στον Ενοριακό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου ετέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο,  υπέρ αναπαύσεως του κεκοιμημένου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως τριών μηνών από την προς Κύριον Εκδημίαν του,  ενδεδυμένος τα Αρχιερατικά Άμφια του προκατόχου του.

Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθησαν στο Ναό,  ο κατά σάρκα αδελφός του αειμνήστου Μητροπολίτου, κ. Γεώργιος Πρωτοπαπάς, ο Εφημέριος του χωριού και άλλοι Κληρικοί και συγγενείς και αρκετοί κάτοικοι του χωριού.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε με σεβασμό και αγάπη στον προκάτοχό του σημειώνοντας ότι,  ήλθε να επιτελέσει ένα Ιερό χρέος ευγνωμοσύνης  προς τον μακαριστό προκάτοχό του  και να ασπασθεί ευλαβικά τα Ιερά χώματα της ιδιαιτέράς του πατρίδος, τον τόπο όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε. Ακόμη συμπλήρωσε ότι, ήλθε για να ζητήσει την ευχή του προκειμένου,  να πορευθεί στην Μητρόπολη Φθιώτιδος για να αρχίσει την διακονία και Ποιμαντορία του.

Τέλος ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεο, που του έδωκε την άδεια και ευλογία, ώστε να επιτελέσει αυτό το Ιερό χρέος.

Κατευθυνόμενος στην Χώρα της Τήνου, ο Ποιμενάρχης μας έκανε μία στάση στο Ιερό Ησυχαστήριο του αοιδίμου Νικολάου , το οποίο τιμάται επ’ ονόματι του οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, όπου όλοι μαζί έψαλλαν το Αιώνια η μνήμη.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης Παναγίας, στο Οικουμενικό αυτό προσκύνημα του Αιγαίου,  όπου ασπάσθηκε ευλαβικά το Ιερό Της εικόνισμα και απηύθυνε Ικετήρια δέηση προς την Θεοτόκο,  υπέρ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Προέδρου αυτής Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και υπέρ του Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας εναπόθεσε το Ιερό θησαύρισμα στο Θησαυαροφυλάκιο του Πανιέρου Ναού ψάλλοντας τα μεγαλυνάρια της Παναγίας.

Στον Ναό της Παναγίας, οι παρευρισκόμενοι πιστοί έψαλλαν την φήμη του Ποιμενάρχου μας, αναφωνούντες συνεχώς το ΑΞΙΟΣ!.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος με άδεια και ευλογία του οικείου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου,  θα χοροστατήσει στον όρθρο και ακολούθως θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επίσημης Δοξολογίας, κατά την διάρκεια της οποίας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας επ’ ευκαιρία της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ. 

Φωτογραφίες Γεώργιος Πολυκανδρίτης