Πλοίο «τράκαρε» στην παλιά γέφυρα Χαλκίδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 13:01 Πλοίο «τράκαρε» στην παλιά γέφυρα Χαλκίδας (ΦΩΤΟ αρχείου)

Ένα ακόμη περιστατικό με πρόσκρουση πλοίου κατά τη διέλευσή του από την παλαιά γέφυρα Χαλκίδας, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (29/10) διάστημα που ήταν ανοιχτή.

Συγκεκριμένα το επιβατηγό – τουριστικό πλοίο «ΧΑΡΜΟΝΙΑ» με τέσσερα μέλη πληρώματος, κατά τη διάρκεια χειρισμών διέλευσης προσέκρουσε με την πρωραία αριστερή πλευρά του επί της βοιωτικής πλευράς της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ζημιάς επί του ανώτερου μέρους της πρωραίας μάσκας του πλοίου, καθώς και υλικές ζημιές επί της Βοιωτικής πλευράς της γέφυρας.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, ενώ το ''ΧΑΡΜΟΝΙΑ'' προσέδεσε ασφαλώς στο βόρειο λιμενοβραχίονα του λιμένα Χαλκίδας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της εν λόγω ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ συνελήφθη ο Κυβερνήτης του εν λόγω πλοίου.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση